lauantai 7. huhtikuuta 2012

Takaisin Tansaniaan 1.4.2012

Monien vaiheiden kautta olemme taas täällä Tansaniassa, tällä kertaa FIDAn työntekijöinä kehitysyhteistyössä. Työsopimuksemme on reilun kahden vuoden mittainen, eli elokuulle 2014 asti. Toimimme Tangassa nuorten vammaisten tukiohjelmassa neuvonantajina sekä HMCollegessa. Esko toimii lisäksi FIDAn ruokaturvanhankkeen asiantuntijana. Työmme on mobiili, eli tulemme matkustelemaan melko paljon. Haasteita riittää, mutta koemme olevamme oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Haikeina jätimme kotimaahan lapset ja lastenlapset sekä muut sukulaiset ja ystävät. Onneksi nykypäivänä yhteydenpito toimii paremmin kuin ennenvanhaan, jolloin postin kulku kesti viikkoja eikä puhelimesta ollut tietoakaan. Saavuimme tänne Habari Maalumiin sunnuntai-iltana ja heti saimme nauttia iltateetä DD:n ja Marian luona. Matka lentokentältä tosin oli hieman levoton, Arumerun alueella oli ollut vaalit ja nuoriso oli kadulla mellakoimassa. Pahin tilanne oli onneksi ohi ja pääsimme paikan ohi turvallisesti. Ensimmäinen viikko on hurahtanut kaikenlaisten asioiden järjestelyssä. Tiistaina haimme lentokentältä rahtina tulleet tavaramme. Saimme ne todella nopeasti, 1,5 tuntia ja laatikot olivat autossa. Ystävämme Leonard oli mukanamme ja hän kertoi että yleensä menee 2 päivää, ennenkuin tavarat saa kentältä. Puhelinliittymätkin saimme aktivoitua, joten samat tansanialaiset numerot ovat taas voimassa. Tavaroiden purkamisessa ja paikoilleen laittamisessa on vierähtänyt tovi, ensin 120 kg matkalaukuista ja sitten 160 kg rahtilaatikoista. Talo, jossa nyt asumme täällä Habari Maalumissa, on paljon mukavampi ja kodikkaampi, kuin viime vuotinen talomme. Osoitteemme on Habari Maalum BOX 7292 Arusha Tanzania Huomenna aamulla lähdemme kohti Tangaa, jossa Järviset meitä jo odottelevat. Yhdessä ajamme tiistaina Mombasaan FIDAn lähettipäiville. HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! Kuvia uudesta kodistamme. Huom. Taidamme tarvita uuden työpöydän.

5 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Onpas kiva, että tänne blogiin on tullut jo tekstiä ja kuvia! Vähän väliä tulee kirjoitettua Googleen, että "Eskon ja Marjon" ..... Viihtyisän näköistä uudessa HM - talossa!

Pia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pia kirjoitti...

Uusi yritys...

Hyvää Pääsiäistä uuteen kotiin!!

Terveiset myös Porvoosta, jossa kävimme tänään tervehtimässä isoäitiä ja isoisää!

Täällä satelee lunta ikäänkuin olisi kevät tulossa...

Love Pia ja perhe

Sirkku kirjoitti...

Ihan kuulosti hyvältä teidän alkukuulumiset ja kotikin näyttää hyvin suomalaisten kodilta.
Hyvä, että saitte tavarat ilman odotteluja ja suurempaa vaivaa, jotta pääsette kotiutumaan ja perehtymään uusiin haasteisiin.

Olimme eilen Erkin kanssa Runolinnan Eevan hautajaisissa. Ajatukset on jotenkin vielä pohtimassa hänen vaiheikkaan elämänsä kuvioita.
Hän oli syntynyt 1910, elänyt sodat ja pula-ajat ja oli Saalemin ja Lähetysseurakunnan perustajajäseniä. "Oman aikansa radikaali" oli sanonta, jolla häntä kuvailtiin.
Eva-tädin paljon käyttämä lausahdus sopii mainiosti meillekin:
"kun kärsivällisyys loppuu, niin pitkämielisyys alkaa".

Lämmin kiitos viimeisestä.
Siunaavin terveisin.