torstai 9. huhtikuuta 2020

26.3 - 9.4

Kevät on jo pitkällä.
Suomessa on ollut ihanan lämmintä  kuin myös meillä täällä Keniassa.
Olemme seuranneet Yle Areenasta Suomen uutisia ja ajankohtaislähetyksiä.
Ihmiset ovat lähettäneet upeita kuvia luonnosta ja niistä näkee hienosti miten tähän aikaan vuodesta etelässä ja pohjoisessa on kovin erilaista.
Meillä täällä on sadekausi menossa, mutta ei sadetta ole läheskään joka päivä.
Viimeksi, kun kirjoitin, niin silloin iltapäivällä alkoi ukkostaa ja sataa. Ukkonen jyrisi lähes koko ajan ilta yhdeksään saakka ja välillä satoi niin rajusti, että meidän pihalaatoitus peittyi n. 15 sentin syvyiseen lätäkköön. Ja tuulikin oli aika kova.

Olemme olleet vain kotona kauppareissuja lukuunottamatta. Esko kyllä  käy kävelylenkeillä tässä meidän aidatulla asuinalueella ja yrittää sinnikkäästi houkutella minuakin mukaan. Mutta aina löytyy "hyvä" tekosyy olla menemättä. No, olen muutaman kerran lähtenyt sellaiselle pienelle lenkille.
Arkisia puuhia olemme tehneet molemmat. Esko siis tietenkin työasioita. Joka päivä on ollut etäkokouksia ja paljon on kaikenlaista luettavaa.
Minä olen siivoillut kaappeja Rosen kanssa . Rose käy meillä kolme kertaa viikossa siivoamassa.
Täällä se onkin tarpeen, koska hienoa pölyä tulee kaikille pinnoille jo yhdessä päivässä, vaikka onkin sadekausi.
Alkuun Rose oli hyvin arka ja kyseli aina mitä tehdä, joten päätin tehdä ohjeet ja aikataulun paperille. Siitä hän voi sitten katsoa mitä milloinkin pitää tehdä. Helpottaa molempia!

Taisin mainita viimeksi, että meillä kävi korjausmies tekemässä hommia n. kaksi viikkoa sitten. Silloin jäi ovenkahvat vaihtamatta... ja ne on vieläkin vaiheessa. TIA ( this is Africa )
Korjauskohteita on tullut lisääkin. Kylpyhuoneissa wc pöntöt vuotavat.
Sentään saimme hankittua vedensuodattimen eikä enää tarvitse raahata vesipulloja kaupasta.
Laitteen hakumatka olikin aika mielenkiintoinen. Putkimies lupasi sen hankkia, mutta maksumies piti olla mukana. Lauantaina 28.3 ajoimme ensin johonkin ihan uuteen paikkaan, onneksi on reittiopas kännykässä. Putkimies tuli sieltä kyytiin ja hän opasti meidät, huonolla englannilla, kaupunkiin. Seutu oli vähemmän turvallisen näköistä ja vähän ihmetytti, miten sellainen suodatinmyymälä oli siellä. Luultavasti sen naapuruston ihmisillä ei ole varaa ostaa suodattimia. Ehkä siellä on liiketilavuokrat alhaiset.
Selvisimme kuitenkin hienosti. Kirjoitin ko reissusta perheellemme ja mainitsin, että turvamies olisi pitänyt olla mukana. Vävypoikamme  huumori puhkesi heti kukkaan ja hän vastasi, että onneksi meillä oli putkimies turvamiehenä =)!
Kuulimme jälkeen päin Paulalta, että hän ei menisi ko alueelle ollenkaan.

Su 29.3 olimme suunnitelleet käyntiä Nairobi National Parkissa Samin ja Paulan kanssa.
Se kuitenkin peruuntui, koska yöllä satoi rankasti ja Sami tiesi, että tiet ovat sateen jälkeen huonossa kunnossa. Sovimme , että menisimme seuraavana viikonloppuna .
Yöllä oli taas ukkonen. Pari kertaa jyrähti oikein kunnolla.

Ma 30.3 meillä oli vilskettä, kun putkimies tuli asentamaan vedensuodattimen. Hänellä oli apumies ja sitten tuli sähkömies apurinsa kanssa. He tekivätkin töitä lähes neljä tuntia, että saivat sähköt yhdistettyä laitteeseen. Suodatin ei ole pieni vaan se täyttää  tiskikaapin toisen puoliskon kokonaan.
Tiistaina meno jatkui, kun putkimies tuli korjaamaan vuotamaan jääneen putken tiskialtaan alta.
Sen lisäksi Jacob toi puusepän lyhentämään pöydän jalat. Uusi pöytä oli liian korkea ja sen ääressä istuessa tuntui kuin olisi ollut lapsi jälleen. Ruokalautanen oli melko lähellä leukaa =).
Iltapäivällä menimme hankkimaan lisää ruokatarvikkeita, jotta kaapissa ja pakkasessa olisi
n. kk. varasto. Jos vaikka tulee lisää rajoituksia koronan takia.
Täällä ostoskeskukseen sisään mennessä pitää desinfioida kädet ja ennen kauppaan sisään pääsyä pitää laittaa suojakäsineet. Nyt on tullut myös kasvosuojainten käyttöpakko.

Ke 1.4 Aprillipäivä
Aamupäivällä huomasin ikkunasta, että parkkipaikalle ilmestyi auto, josta nousi 8 miestä. He alkoivat pukea suojapukuja ja muita varusteita, kuten lähes kaasunaamarin näköisiä suojaimia!
Heittivät selkäänsä säiliöitä... tuli ihan mieleen Ghostbusters elokuva, hehheh!
He tulivat meidän pihalle ja alkoivat suihkutella pitkin pensasaitoja jotain! Onneksi talon omistaja sattui paikalle ja kertoi meille, että miehet käyvät kolmen kuukauden välein myrkyttämässä pihalla ja sisällä kaikenlaisten ötököiden, kuten torakoiden varalta.

To 2.4 Tuntuu hieman kuin toistaisin itseäni, mutta putkimies tuli taas, koska tiskipöydän alla oleva putki vuosi edelleen. Eikä hän sitä vieläkään saanut korjattua. Itse asiassa vuoto vain paheni päivä päivältä.

La 4.4 Sami ilmoitti, etteivät he nyt lähdekään Nairobin puistoon ja tuli antamaan Eskolle ohjeita ja kartan. Oli hyvä etukäteen tutkia yhdessä paikkoja ja teitä.
Sunnuntaina sitten lähdimme aamulla vähän ennen klo 7  ajamaan Nairobin läpi kohti puistoa.
Jälleen kännykän reittiohjeistuksesta oli hyötyä. Puiston portilla oli hieman jonoa, kesti reilun puoli tuntia ennenkuin pääsimme puistoon sisään. Puisto on n. 10 x 12 km kokoinen aidattu alue.


Tiet olivat nytkin huonossa kunnossa vaikka sadetta ei ollut tullut moneen päivään. Ihan koko puistoa ei päästy tukimaan.
Mutta paljon nähtiin eläimiä ja lintuja. Jotkut teistä ovatkin nähneet Eskon FB:ssä kuvia.
Heti alkumatkasta lammen rannalla näimme muutaman ison krokotiilin ja paljon eri lintuja. Myös impala-antilooppeja ja kirahveja oli lähistöllä. Lammessa uiskenteli myös muutama virtahepo.

Tässä kuvassa kruunukurjet ovat rohkealla päällä, kun tepastelevat ihan krokojen vieressä.

Näimme myös muita antilooppeja ja puhveleita sekä useammassa paikassa kirahveja ihan tien vieressäkin.Jossain kohtaa tiellä näytti olevan jokin pitkä oksa... mutta lähemmäs päästyämme näimme yllätykseksemme, että se olikin käärme, eikä mikä tahansa käärme vaan byton, jota ei kovin usein pääse näkemään. Se oli varmaankin n. 4 metrin mittainen, koska ylettyi tien yli.
Vaikka käärmeet sinänsä eivät kuulu lempieläimiimme, olihan se hienon näköinen otus! 
Puistossa on monia alueita, joissa kaupunki näkyy taustalla.
 Tämä kuva ei ole kovin terävä, mutta kaipa tuo kirahvi  ja impala jotenkin erottuvat.

Tällä Pääsiäisviikolla ei oikeastaan ole tapahtunut mitään ihmeellistä. 
Tai ehkä se on ihmeellistä, että putkimies kävi taas. Tällä kertaa hänellä oli uusi putkenpätkä ja hajulukko mukanaan. Toivoa oli siis vuodon loppumisesta.... Ainahan voi toivoa, mutta totuus on toinen. Pientä vuotoa on vieläkin havaittavissa.
Esko on istunut tuntitolkulla tietokoneen ääressä ja minä olen puuhastellut omia juttujani.                    Olin onneksi ottanut matkalaukkuun mukaan pari lankakerää, joista heti alkuun piti tehdä  patalappuja ja pyykkipoikapussi. Lankaa oli vielä jäljellä, joten tein yhdet villasukat. Täällä tulee pian kylmät  aamut ja illat, jolloin villasukat on tarpeen.                                                                                 
Olen myös leiponut jonkin verran. Yksi kokeilu oli tiikerikakun paistaminen lasisessa uunivuoassa. Ihan hyvin se siinäkin onnistui. Tänään to 9.4 leivoin ruisrieskoja. Löysin reseptin netistä ja niistä tuli ihania. Suosittelen kokeilemaan, jos leipominen kiinnostaa. Ovat helppo tehdä!

Tänään illalla aiomme katsoa UskoTvstä seurakuntamme Israel-illan ja siitä onkin hyvä siirtyä Pääsiäisen viettoon.
         
Narsisseja meillä ei ole, mutta tien varressa kasvaa kauniita keltaisia kukkia ja niiden myötä toivotamme teille kaikille Hyvää ja Siunattua Päääsiäistä !   

      

Ei kommentteja: