tiistai 31. elokuuta 2021

31.8.2021

 No niin!

Täällä ollaan taas Keniassa kesäloman jälkeen. Saavuimme 2 viikkoa sitten suununtai-iltana. 

Kesä Suomessa oli ihana vaikkakin vähän liian lämmintä oli muutama viikko. Nautittiin perheen kanssa yhdessäolosta ja saimme kyläillä useiden, ihanien ystäviemme luona. 

Kahden viikon aikana onkin jo ehtinyt tapahtua monenlaista. 

Kun saavuimme Nairobiin, huomasimme, että  vesihanoista tulee vettä todella huonosti ja lämmintä vettä ei ollenkaan. Jäi suihkut väliin 😞. Kun olimme Suomessa, putkimies oli käynyt korjaamassa vaatekaapin seinän takana vuotavan putken ja vedentulo oli jotenkin jäänyt tarkistamatta. Ja vasta torstaina saimme veden takaisin. 

Perjantaina 20.8 sähköt oli pois yli 6 tuntia, koska sähköjohtoja uusittiin.

Lauantai oli ensimmäinen päivä, kun ei tarvinnut lämmityslaitetta. Koko viikko oli ollut todella kylmää, sisällä vain n. 17 astetta ja ulkona alle 20 ja pilvistä. Muutama pieni sadekuurokin oli ja ukkonen jyrähteli parina päivänä. Sunnuntaina oli jo aamusta niin lämmin, että söimme aamupalan terassilla. 

Maanantaina olikin taas kiva yllätys huomata, että vaatekaapin lattialla oli vettä ja seinäkin märkänä. Soitto putkimiehelle, joka lupasi tulla tiistaina. Mutta ei hän päässytkään, koska oli loukannut kätensä. Kauhuksemme huomasimme myös, että ruokailutilan kattoon oli ilmestynyt läiskä, josta maali hilseili. Jäimme odottelemaan putkimiestä......

 Tiistaina kävimme maahanmuuttovirastossa yhdessä Jacobin kanssa. Minun piti antaa sormenjäljet ja valokuvat henkilökorttia varten. Olimme myös siinä luulossa, että saisin viimeinkin passiini leiman, mutta taas oli tullut uudet säännöt eikä leimaa tullut. Saan sen vasta sitten, kun olen matkustamassa täältä ulkomaille. No, se tilanne tuleekin vastaan jo ensi viikolla, kun olemme menossa Tansaniaan Danielin lähtöjuhliin. Jacob menee passini kanssa virastoon ja saa toivottavasti siihen leiman. 

Torstaina aamulla klo 7 lähdimmekin sitten safarille. Sehän jouduttiin perumaan kesäkuussa sairastuttuani malariaan, josta olen onneksi jo täysin toipunut. Kyllä se kuitenkin vaivasi minua vielä Suomessa ollessa pari ensimmäistä viikkoa. Pikkuhiljaa kuitenkin voimat palasivat normaaleiksi.

Sweet Water´s oli ensimmäinen kohteemme. Se on yksityinen puisto ja siellä on mm. simpanssien suojelualue, jonka on perustanut Jane Goodall. Oppaat onnistuivat houkuttelemaan paikalle yhden simpanssin. Eipä oltu sitäkään ennen nähty. Puitossa oli myös mahdollisuus syöttää kesyä, sokeaa savikuonoa. Sen nimi oli Baraka, joka tarkoittaa siunausta. Aika jännä kokemus oli olla niin lähellä sellaista mahtavaa otusta ja silitellä sen päätä ja sarvea! Näimme paljon puhveleita, gaselleja, norsuja ja suippohuuli- ja leveähuulisarvikuonoja. Yösafarikin järjestyi ja sepä vasta oli kiva kokemus. Pimeässä, valonheittimen avulla nähtiin mm. gebardi saaliineen, valkohäntämagnusti, paljon jäniksiä, pari hyeenaa ym. Yö oli kylmä, ehkä vain 15 astetta, koska paikka oli 1852 m korkeudessa. Teltassa tarvittiin kuumavesipullot sänkyyn ja pitkähihaiset paidat ja legginsit. Aamulla oli vaikea tulla pois peiton alta. Mutta sanotaanhan - joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön 😄. Aamupala oli monipuolinen ja erittäin hyvä, kuten kaikki muutkin seisovan pöydän ateriat.

Seuraava kohde oli Samburun luonnonpuisto. Olimme käyneet ko alueella kesäkuun  alussa Eskon työmatkalla, joten tiesimme, että sää oli siellä ihan erilainen. Lämpöä riitti liiankin kanssa, n. 35 astetta.

Samburussa on oma Big Five: kirahviantilooppi ( Gerenuk ), keihäsantilooppi ( Oryx ), Grewyn seepra, verkkokirahvi ( Reticulated giraffe ) ja somalistrutsi. Näimme tietenkin kaikki em eläimet ja paljon muuta.  Esko sai lintuhavaintolistaansa 4 uutta lajia. Näimme myös isokuduja, joita ei kuulemma kovin usein näe. Olimme siis onnekkaita! Puisto on tähän aikaan vuodesta todella kuiva ja karu. Pölyä on ilmassa paljon. Yksi trombin muodostama pölypatsas tuli suoraan autoa kohti, mutta onneksi kääntyi auton  nokan kohdalla sivulle ja säästyimme pölysuihkulta 😅!

Saimme nauttia myös uima-altaan viileydestä. Olimme siellä sellaiseen aikaan päivästä, että muut olivat ajelulla, eli siis ihan kahdestaan saatiin uiskennella ennen lounaalle menoa. Tässä paikassa ruoat tarjoiltiin pöytään ja itse sai valita listalta, mitä haluaa syödä alkupalaksi, pääruoaksi ja jälkkäriksi. Ja oli muuten erittäin hyvää ja jälkkärit kuin gourmet-ravintolassa 👌. 

Teltassa päivällä lämpötila oli ihan hirveä, arviolta reilusti yli 40 astetta. Yöksi sentään viileni, joten tuulettimen avulla oli ihan siedettävä nukkua. Mutta kyllä kaiken kaikkiaan sellaisessa ilmastossa oleskelu oli uuvuttavaa ja oli kiva päästä takaisin Nairobiin. Matka toki oli myöskin uuvuttava, kesti n. 6,5 tuntia. Muuten safari oli hieno jälleen kerran.

Kotiin saavuttuamme olikin sitten taas kiva huomata, että aiemmin mainitsemani katon hilseily oli suurentunut ja lattialle oli tippunut valkoista maalia. Muitakin kosteita läiskiä oli ilmestynyt kattoon. Esko soitti talon vuokraisännälle, joka lupasi, että putkimies tulee maanantaina. Hän todellakin tuli eilen ja aloitti heti vuotavan putken korjaamisen. Työ jatkuu tänään katon hiomisella ja tutkimisella.

Tulimme Eskon kanssa pölyä karkuun tänne toimistolle aamulla. Eskolla on pari kokousta ja minä kirjoitan tätä blogia. Tästä se viimeinen kolme kuukautta täällä Keniassa alkaa. 

Oikein mukavaa alkusyksyä!

Tässä joitain kuvia safarilta

Tämä norsu oli todella iso kokoinen, etujalat erityisen pitkät!

 

 

 


Grewyn seepra, jonka raidat ovat ohuemmat, korvat ja pää isommat, kuin tavallisella.

Verkkokirahvin kuviot ovat isommat kuin muilla kirahveilla.

Kirahviantilooppi eli Gerenuk


Keihäsantilooppi eli Oryx

 Näistä naarassomalaistrutseista on vaikea havaita eroa tavalliseen. Koiraalla on kaula erivärinen, sinertävä ja jaloissa musta " legginssit". Nähtiin 3 kaukaa, mutta kameran zuumi ei riittänyt kuvaamiseen.

 

 

 


 Isokudu

Vielä muutama värikäs lintu

Tämä on pikkumehiläissyöjä

Papukaija, tarkempaa nimeä en muista.Cut troaht finch, viiltopeippo

Valkopäähiiro


Barbetti ( joku puna-oranssi )

Eastern Violet-backed Sunbird oli nukkumassa pensaan suojassa.

Joku tikka
Auringon nousu sunnuntai-aamunaEi kommentteja: