sunnuntai 27. lokakuuta 2013

3 - 27.10

Meillä on varsin mielenkiintoiset 3 viikkoa takana sitten viimeisen kirjoituksen.

Daniel ja Johanna saapuivat myöhään perjantai-iltana 4.10 Kilimanjaron kentälle. He tulivat Nairobin kautta ja ikävä kyllä KAIKKI heidän matkatavaransa jäivät sinne. He olivat nähneet koneen ikkunasta laukkunsa, mutta koneen ruumaan niitä ei oltu laitettu.
Kesti jonkin aikaa täyttää kaikki tarvittavat lomakkeet kadonneista laukuista. Pääsimme kotiin vasta puolenyön jälkeen. Mutta oli todella ihana taas nähdä heitä ja vielä mukavampi saada heidät tänne työpariksi.
Ihme kyllä, kaikki heidän laukkunsa tulivat perille, mutta jouduimme käymään pari kertaa lentoyhtiön toimistossa kaupungissa niitä kyselemässä.

Alkuviikko pyörähti nuoren parin asioiden hoitamisessa.
Keskiviikosta lähtien Eskolla ja Danielilla oli tosi kiireisiä ja pitkiä työpäiviä projektisuunnitelmien parissa. Me Johannan kanssa kävimme läpi muita työasioita, kuten kirjanpitoa yms.
Torstaina leivottiin, koska rukousilta oli taas meillä. Tällä kertaa meitä oli vähemmän, koska osa ihmisistä oli matkoilla.
Perjantaina kävimme katsomassa taloja ympäri Arushaa. Johanna ja Daniel tarvitsevat tietenkin oman kodin ja oli hauskaa nähdä millaisia taloja on tarjolla. Todella hienoja ja todella huonoja, vaihtelu on suuri niin laadun kuin hinnankin suhteen.
Iltapäivä, pitkälle iltaan, menikin sittten yhdessä Tangan ym. ihmisten kanssa projektisuunnitelmien kimpussa.

Aiemmin olimme sopineet Ihanon kanssa, että menemme Tarangireen hänen perheensä kanssa, siis Stella-vaimon ja pikkumies, Bridenin kanssa.
Oli tosi kiva reissu ja näimme paljon eläimiä jopa leijoniakin tällä kertaa. Eläimet olivat levittäytyneet kaikkialle puistoon.

Sunnuntaina lähdimme yhdessä Nairobiin. Matka sujui joutuisasti ilman kommelluksia.
Ruut oli laittanut meille tosi hyvää ruokaa, vaikkakin hän oli joutunut muuttamaan suunnitelmiaan, kun sähköt oli mennyt poikki eikä generaattorin virta riittänyt uunin lämmittämiseen.
Illalla pidimme budejttipalaverin Askon kanssa.
Maanantaina palaveerasimme aamulla, mutta vietimme Johannan ja Danielin kanssa muutaman tunnin shoppaillen Nairobin ostoskeskuksissa. Turvatarkastukset olivat selvästi lisääntyneet West Gaten hyökkäyksen takia. Illalla kävimme syömässä etiopialaisessa ravintolassa. Danielin kaksosveli, David oli mukana. Ruoka oli erilaista, mutta hyvänmakuista. Taas yksi uusi, kiva elämys.

Tiistaina meillä alkoi Fidan vuotuinen seminaari Brackenhurstissa, lähellä Nairobia. Paikka on ihana, mutta melko viileä, koska se sijaitsee yli 2 kilometrin korkeudessa. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut niin kylmä kuin viime vuonna ja aurinko paistoi ihanasti joka päivä. Viikko oli todella hyvä ja antoisa kaikin puolin, asiallisesti, henkisesti, hengellisesti ja ystävien tapaaminen oli virkistävää.
Torstaina teimme retken läheiselle teefarmille. Saimme kuulla teen kasvattamisesta ja poimimisesta sekä eri tee laaduista. Lopuksi söimme todella maittavan illallisen.
Päärakennuksen pihalla oli kauniita kukkaistutuksia ja yönkuningattaren kukka oli upea.

Lauantaina matkustimme takaisin kotiin.

Sunnuntain vietimme Danielin ja Johannan kanssa ja valmistauduimme maanantain matkaan Dar es Salaamiin. Lähdimme aikaisin aamulla liikkeelle, koska edessä oli 11 tunnin ajomatka.
Dariin saavuimme illansuussa. Myöhemmin tapasimme pastorimme Irman ja Kyöstin. He olivat tulleet Suomesta pitämään semiaaria isolle joukolle paikallisia pastoreita.
Tiistaina ajoimme ruuhkaisen Darin läpi FPCT:n päämajalle, jossa meillä oli pari palaveria ja saimme esitellä uuden työparimme piispalle ja muille ihmisille.
Illalla hyppäsimme taas autoon ja matkasimme jälleen ruuhkassa ensin tapaamaan yhden Arushassa olevan talon omistajaa ja sitten Ruutin ja Joukon luokse syömään.
Pikavisiittimme Dariin oli ohi keskiviikkona, kun aamulla lähdimme takaisin kohti Arushaa, nyt kahdella autolla. Illalla olimme perillä Arushan kaupungissa ja päätimme poiketa syömään ennen kotiin menoa. Bay leaf-niminen ravintola oli tosi viihtyisä ja ruoka erinomaista. Siellä voisi käydä toisenkin kerran.

Loppuviikko on mennyt töiden merkeissä ja eilen, lauantaina pääsimme pitkästä aikaa kuntoilemaan. Pelasimme nelistään tennistä ja sen jälkeen menimme uima-altaalle. Oli kiva vähän rentoutua pitkän työrupeaman jälkeen.
Illalla tapasimme kaupungissa taas erään talon landlordin. Ja näyttää siltä, että Johanna ja Daniel saavat vuokrattua tosi kivan talon melko läheltä meitä, n. 10 min ajomatkan päästä.

Tänään aamulla olimme kirkossa, myöskin pitkästä aikaa, viimeksi olimme siellä 3 viikoa sitten.

Nyt ei onneksi ole pariin viikkoon, ehkä, tiedossa matkustamista.

Sateet eivät muuten ole vielä alkaneet ja kuivuus on vain pahentunut.
Mutta lämmintä riittää.

Mukavia syksyn päiviä kaikille!
Tällainen otus (pituus n. 8 cm) koputteli ovellamme eräänä iltana.

Tämä lisko puolestaan yritti kiivetä ikkunasta sisään.

Teepensaita

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei Esko ja Marjo
Rupesin urakalla lukemaan blogianne, kun en ole säännöllisesti seurannut. Nyt juuri olisi parempi olla siellä kuin täällä. Sataa, pimeää on jo klo 17, taas sataa. Laitan teille linkin siskontyttöni Silvian Tansania-blogiin: http://susasilvia.blogspot.fi/2013/10/koti-tuntemattomaan.html
Olisipa kiva jos hän voisi käydä teitä tervehtimässä. Voikaa parhaiten!