keskiviikko 16. joulukuuta 2020

26.22-16.12.2020

 Tänään on SE päivä! Matkustamme Suomeen Joulua viettämään.

Check in lennolle on tehty ja illalla lähtö kotoa klo 19.30 - 20.00 välillä. Suomessa olemme huomenna n. klo 13. Lentokentällä koronatestiin ja seuraava testi maanantaina. Näin selviämme lyhyemmällä karateenilla... siis jos testit ovat negatiiviset 😰.

Viimeksi kirjoitin, että menemme Annen luo saunomaan. Olimme sopineet myös, että Mary tulee hieromaan meitä. Ja VAU. Kumpikin saimme tunnin kokovartalohieronnan. Sen jälkeen olo oli aivan mahtava (joskin hieman olivat paikat hellinä seuraavana päivänä). Sormet ja varpaatkin vetreytyivät hoidossa! Ja sitten vielä saunaan rentoutumaan! Ihanaa! Mainitsemani selkäkipukin oli pois seuraavana aamuna.

Eskolla on pitänyt töiden kanssa kiirettä. On ollut nettipalavereita ja seuraavan hankekauden suunnitteluun liittyviä kirjoittamisia, lomakkeita yms. 

Oma arkeni on kulunut käsitöiden ja leipomisen merkeissä. Lista on pitkä, mitä kaikkea olen näillä kätösilläni väsännyt syksyn (3 kk) mittaan. Virkkasin mm. päiväpeiton, useita eri kokoisia pöytäliinoja (12 kpl) ja torkkupeiton sekä kudoin villasukkia.

Olemme käyneet useampana  viikonloppuna Paulan ja Samin kanssa sunnuntailounaalla eri ravintoloissa. Suomessa emme juurikaan harrasta ravintoloissa käymistä, joten on ollut tosi kivaa maistella erilaisia ruokia.

Sähköjen kanssa on ollut tavallista enemmän ongelmia. Eräänä päivänä katko alkoi illalla ja kesti aamuun saakka, yhteensä 11tuntia. Ja sitten taas viime viikon torstaina uudelleen 10 tunnin katko. Ja lisäksi muita lyhyempiä katkoksia. Myös vesikatkoja on ollut.

Sadetta on tullut riittävästi, mutta nyt viikko on mennyt ilman. Ja lämpötila on päivällä kivunnut n 25-27 asteeseen.

Se tietää sitä, että pihalla pitää heilua vesiletkun kanssa, etteivät meidän kauniit kukat kuole. Tämäkin canna on kasvanut  2 metrin korkuiseksi. Kukkia siinä on tällä hetkellä paljon enemmän kuin kuvaushetkellä.


Linnutkin tykkäävät kirkkaan punaisten kukkien medestä. Ensimmäisessä kuvassa kutoja ja toisessa kyläpulpuli. Myös medestäjä pariskunta on vieraillut ahkerasti kukissa.

 

Itsenäisyyspäivänä meillä oli muutama ystävä vieraana ja sitä varten oli kiva tehdä valmisteluita, laittaa vähän joulukoristeita ja tietenkin leipoa. Vietimme oikein mukavan iltapäivän yhdessä. (kuva juhlapöydästä alempana)


Nyt kun aurinko on paistanut, olemme päivittäin pyrkineet istumaan pihalla. Tiedetään, että jo 10-15 minuutin kasvojen ja käsivarsien altistuminen (siis ilman aurinkovoiteita) auringon säteilylle riittää siihen, että saamme tarpeeksi D-vitamiinia, joka suojaa mm. korona-viiruksen pahoilta oireilta. Esko luki juuri, että THL:kin suosittelee ikääntyneille ihmisille D-vitamiinin lisäämistä koronan vuoksi. D-vitamiini säilyy kehossa muutaman viikon, joten meillä on nyt hyvät annokset vitamiinia varastossa koko Suomessa olon ajaksi. Palaamme tänne lauantaina 9.1, jos ei mitään mutkia tule matkaan.

Jatkan sitten kuulumisten päivittämistä, kunhan olemme takaisin täällä Nairobissa.

Nyt siis kaikille oikein  

                                                HYVÄÄ JOULUA ja UUTTA VUOTTA 2021!
Pöytä on katettu, vieraita odotellaan.

 Cannan kukat ovat todella upeita.


Kasvimaalla on tilliä, persiljaa, ruohosipulia ja lehtikaalia. Mielenkiintoista nähdä reilun kolmen viikon kuluttua, kuinka ovat kasvaneet.

Pihallamme on kolme eri kokoista hass-avocadopuuta, yhdessä n. 10 avocadoa. Kestää vielä tovin ennenkuin ovat valmiita poimittaviksi.

Kukkapenkissä laventelivat ovat viihtyneet ja kasvaneet hyvän kokoisiksi puskiksi.


Ei kommentteja: