sunnuntai 21. helmikuuta 2021

1 - 21.2.2021

 Tammikuu oli pitkä, mutta nyt viimeiset kolme viikkoa on mennyt nopeasti. Joka viikko on ollut jotain muutakin ohjelmaa kuin pelkkiä nettipalavereja Eskolla ja minulla käsitöiden tekemistä.

Vesikatkot eivät sitten loppuneetkaan pumpun korjaamiseen. 3-5.2 vesi oli pois aamusta alkuiltaan. Enkä nyt enää edes muista selitystä sille. Ja eilenkin, kun tulimme kaupasta, oli vesi taas pois. Esko sai viestin kännykkään n. klo 11.45 vaikka katkos oli alkanut jo klo 10 ja piti kestää yhteen asti. Mutta vesi palasi vasta klo 18.15. Että tällaista toimintaa täällä.... Pyykit jäivät koneeseen koko päiväksi. Tällä kertaa selityskin löytyi, jossain alueemme kerrostalossa oli putki mennyt rikki ja sitä korjattiin.

Ja sitten säätiedotus🌞Viimeksi kerroin, että luvassa oli lämpimämpää ja 1.2 alkaen viikko olikin tosi lämmin, n. 28-29 astetta joka päivä ja aurinko paistoi. Mutta sitten yhtäkkia ja ilmoittamatta 6.2 säätila muuttui kokonaan. Pilviä alkoi kertyä taivaalle ja lämpötila laski ensin 24:ään asteeseen ja sitten 21:een.  Ukkosta oli muutamana päivänä ja sadetta joka päivä vaihtelevalla volyymilla lauantaille 14.2. asti. Täällä korkealla kun asumme, yöt ovat tosi viileitä, jos päivällä on vain 21 astetta ja pilvistä. Kummallisinta on se, että ei täällä helmikuussa pitäisi sataa, vasta maaliskuussa  alkaa sadekausi. No onneksi viime maanantaista on taas ollut lämmintä ja aurinkoista, paitsi tänään. Saattaa tulla sade tietenkin nyt, kun pyykit on ulkona kuivumassa.

Keskiviikkona 3.2 menin Eskon  mukana toimistolle. Oli kiva tavata tuttuja Eskon työkavareita. Siellä oli myös palaveri toisen järjestön edustajien kanssa. Järjestön Kenian toimintoja johtaa suomalainen nainen. Kokouksessa kartoitettiin yhteistyön mahdollisuuksia.

Lauantaina 6.2 kävimme kaupassa ja sieltä palattuamme koimme kauhun hetkiä. Kuulin, että joku pörriäinen lenteli sisällä ja sen Esko onnistui hätistämään ulos ovesta. Hetken päästä niitä olikin olohuoneessa lähes 20. Ne surisivat nurkassa, jossa meillä on takka. Esko avasi oven sepposen selälleen ja suihkutti myrkkyä olohuoneen täyteen. Sitten juoksimme kipinkapin pakoon yläkertaan. Jonkin ajan päästä palasimme alakertaan eikä siellä enää ollut yhtään mehiläistä. Soitimme talon omistajalle ja hän lähetti asiantuntijan meille. Hän kertoi, että mehiläiset saattoivat etsiä pesäpaikkaa ja siten eksyä savupiipun kautta meille sisälle. Saimme ohjeeksi polttaa takassa tulta ja näin teimmekin parina päivänä. Tosin eihän meillä polttopuita ollut, mutta jotain pahveja, paperia ja risuja poltimme. Savuhan karkottaa hyönteisiä eikä pörriäsiä ole sisällä sen koomin näkynyt, ONNEKSI!

Hääpäivämme oli 10.2, kuten jotkut ehkä huomasivat Eskon naamakirjasta. Oikeastaan häämme olivat 11.2, mutta virallinen vihkiminen tapahtui maistraatissa 10.2. Voimme siis tilanteen mukaan viettää juhlaa kumpana päivänä tahansa. Nuorimmaisemme syntyi 11.2 kymmenentenä hääpäivänämme ja kun juhlimme hänen synttäreitään olemme juhlineet hääpäiväämme 10.2. Tällä kertaa kävimme Two River's ostoskeskuksessa 10.2. Ostimme muutamia sisustusesineitä. Ja tietenkin ihanat kukat🌷Kävin myös optikolla ostamassa lukulasit. Tosi hyvä ja ystävällinen palvelu!

Lauantaina 13.2 kävimme Annen luona kylässä. Ari oli matkoilla. Tansaniasta Päivi oli ollut Annen kanssa koko viikon ja oli todella ihana tavata häntä monen vuoden jälkeen! Saimme aivan mahtavan hyvää kalaa lounaaksi. Sen jälkeen hieronta ja sauna. Ihanan rentouttavaa jälleen.


Muutama käsityö, joita olen tehnyt jäi mainitsematta viimeksi. Eikä niistä sen enempää nytkään.  Kun ystävämme näkivät virkatun päiväpeiton, jonka tein viime vuonna, sain tilauksen ja nyt olen suunnitellut sitä. Kävimme torstaina Sarit Centerissä lankakaupassa tilaamassa langat. Matkalla sinne silmiini pisti iso mainostaulu tien varressa. Ensin katsoin, että hienoa, laktoositonta maitoa on nyt saatavilla täälläkin. Ehdin katsoa mainosta tarkemmin, koska tiellä oli ruuhkaa ja etenimme hyvin hitaasti. Ehdin myös kaivaamaan laukusta kännykän ja nappaamaan kuvan. Yllättäen maitopurkin alareunasta löytyy  tuttu brändi kotimaasta. Olemme ensi viikonloppuna menossa pitkästä aikaa oikealle safarille Masai Maraan. Siellä emme vielä ole käyneet ja odotamme innolla retkeä. Yövymme hienossa telttalodgessa 2 yötä. Ensi kerralla siis tiedossa eläinkuvia, toivottavasti!

Tällä hetkellä luonto on tosi kaunis ja monet puut kukkivat. Muutama kuva niistä tähän lopuun.
  Monenlaisia punaisena kukkivia puita on tienvarret täynnä, mutta niistä ei nyt ollut yhtään kuvaa.


Olihan mulla taas leivontapäivä viime viikolla. Pullia, sämpylöitä ja pieniä ruislimppuja. Pullista tuli ihanan isoja laskiaispullia kenialaisista mansikoista itse tehdyllä mansikkahillolla ja tietysti paljon kermavaahtoa!

Tässä "polttopuita". Esko katkoi vastaisen varalle muutamia kuivuneita passionköynnöksen oksia.

Uudet chilin taimet saatiin vihdoin hankittua ja istutettua. John, joka aiemmin oli tekemässä puutarhatöitä, on lopettanut. Hänen tilalleen tuli toinen nuorimies, jonka nimeä en muista.

Ei kommentteja: