lauantai 8. toukokuuta 2021

26.4-8.5.2021

 Tänään kirjoitan lyhyen tilannekatsauksen. 

Lockdown on ohi ja muitakin koronarajoituksia purettiin viikko sitten. Ravintolat ovat auki ja koulut pääsevät alkamaan loman jälkeen.

Pääsemme siis vihdoin lähtemään niille aiemmin perutuille matkoille. Huomenna suuntaamme Kagamegaan ja sieltä palattuamme olemme pari päivää kotona ja lähdemme seuraavalle matkalle. On tosi kiva päästä näkemään projektin työtä. Erityisesti Eskolle on tärkeä päästä kentälle tapaamaan ihmisiä ja näkemään muutakin kuin läppärin näyttöä.

No oli meillä mukavia juttuja viime kirjoittamisen jälkeen. Sami ja Paula olivat yhtenä iltana meillä ja katsottiin yhdessä jalkapalloa. 

Viime lauantaina Esko oli muutamien ystävien kanssa patikkaretkellä Nkong Hills kukkuloilla. Olisi ollut minulle aivan liian rankkaa kiivetä lähes pystysuoria rinteitä ja varsinkin alastulo olisi ollut hankalaa kipeille polville ja lonkille. Matkaa oli lähes 10 km ja nousua n. 2 kilometristä n. 2,460 kilometriin. Oli tuo ollut Eskollekin kova suoritus vaikka hän kävelylenkkejä onkin tehnyt ja jopa juossut matolla salilla. Omien sanojensa mukaan hyvä, kun selvisi hengissä.

Viikko sitten sunnuntaina Anne ja Ari olivat meillä kylässä ensimmäistä kertaa. Vietimme ihanaa aikaa yhdessä. 

Kävimme ottamassa koronarokotukset maanantaina 26.4. Emme menneet mihinkään hienolle klinikalle vaan ihan paikalliseen terveyskeskukseen. Jacob oli sopinut ajan ja menimme sinne yhdessä. Odotimme n. 15 min odotustilassa ja hoitajan luona meni suunnilleen saman verran aikaa. Hoitaja täytti sellaiseen isoon kirjaan kaikki mahdolliset tiedot mm. mihin uskontokuntaan kuulumme. Pistos itse oli nopea ja huomaamaton. Koko juttu toimi hyvin. Ja seuraavana päivänä saimme kännykkään viestin, että olimme saaneet ensimmäisen rokotuksen. Ja myöhemmin pääsimme vielä tulostamaan terveysviranomaisten nettisivuilta virallisen todistuksen. Kyllä täällä toimii hienosti nämä asiat, vaikka kehitysmaassa ollaankin.

Tiistaina minä olin ihan rätti, selkää ja muitakin paikkoja särki ja oli huono olo. Ja pistoskohta oli tosi arka. Päivällä ajattelin mitata kuumeen, kun oli ihan sellainen olo...Olihan sitä lämpöä vähän, juuri sen verran, että nuo yo oireet selittyivät sillä. Otin parasetamolia ja olo koheni ihan normaaliksi. Sillä viikolla vielä perjantaina ja lauantaina lämpö nousi vähän, mutta sen jälkeen on olo ollut ihan normaali. Kolme eri henkilöä ( 2 lääkäriä ja 1 hoitaja) on sanonut, että kun noita oireita tulee rokotuksesta, se on merkki siitä, että rokotus tehoaa. Aika näyttää....Eskolla ei ollut mitään haittavaikutuksia, edes käsi ei ollut kipeä.

Säät ovat olleet vaihtelevia. Sadetta on saatu ja ensimmäisen kerran satoi keskellä päivää viikko sitten. Viime yönä oli ukkonen ja satoi niin kovaa, ettei ukkosen jyrinää meinannut kuulla sateen pauhun läpi. Nytkin tuli yhtäkkiä tosi pimeää ja valtavan musta pilvi on ihan kohdalla. Taitaa tulla sade...TV:kin pimeni. Sateella yhteys satelliittiin häviää. 

Tulihan se sade ja ukkonen. Eskokin tuli lenkiltä kotiin aikamoisen märkänä!

Tämä riittänee tällä kertaa. Seuraavalla kerralla on taas uutta kerrottavaa.

Oikein ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille ja isoisoäideille jne. Ja tietenkin kaikille lapsille!🌹💗🌹

Loppuun vielä kuvia pihapiirin linnuista, kukista ja Eskon retkeltä.

Tällä medestäjäpariskunnalla on ollut pesä pihan jakarandassa.

Ovat ahkerasti käyneet imemässä mettä mehikasvien pitkulaisista kukista. Tuo pitkä ja käyrä nokka näyttää oleva varsin tarpellinen siinä puuhassa.

Jakarandassa on yllättäen ollut vielä muutama kukka.

Monenlaiset pörriäiset viihtyvät punaisissa kukissa.

Avokadoja on tulossa reilusti, lajike hass.

Kerrankin sain hyvän kuvan tästä pienemmästä medestäjästä ( sun bird ). Se on varsin vilkas liikkeissään, joten kuvat ovat usein epätarkkoja.

Purple grenadier oli pihatiellä yhtenä päivänä, kun tultiin kaupasta.

Nkong Hillsiltä oli upeat maisemat

Jos tarkaan katsoo, näkee ihmisiä kuvassa kauempana kiipeämässä rinnettä ylös

Ylänkökutoja vierailee pihalla silloin tällöin.

Alemmasa kuvassa Eskon retkeltä Afrikan pensastasku. Eskolle ns. elis, eka kerta elämässä nähty lintu.


Ei kommentteja: