perjantai 22. huhtikuuta 2011

Viikot 14 - 16 / 4. - 24.4.

Aika on hurahtanut kuin siivillä emmekä ole ehtineet kirjoittaa blogia kahteen viikkoon. Pahoittelut siitä teille, jotka luette säännöllisti kuulumisiamme!

Viikolla 14 oli ilmassa valtaisaa odotusta; 2 pojistamme, Tomi ja Pasi sekä Pasin tyttöystävä Sanna olivat tulossa tänne ke 6.4. Olimme lentokentällä hyvissä ajoin ja kurkimme innoissamme aidan takana, milloin KLM:n kone saapuisi. Tulihan se, jopa hieman etuajassa! Nuorten matka oli sujunut ongelmitta. Matkalla Arushaan ei paljoa maisemia vielä ihailtu sen verran pimeää täällä Afrikassa on.

Torstai oli yleinen vapaapäivä ensimmäisen presidentin virkaanastumisen johdosta. Me menimme TGT-keskukseen, ilma oli hieno.

Perjantaina lähdimme sitten kolmen päivän safarille; Tarangire - Manyara - Ngoronroro. Sadekaudesta piittaamatta sää oli meille suosiollinen ja saimme nauttia lämpimistä ja sateettomista päivistä. Huippuhetkiä oli joka puistossa: Tarangiren norsulaumat ja upeat baobab savannit (apinanleipäpuu), Manyaran rehevä rantametsä, rannalla käyskentelevät virtahevot, lukuisat apinalaumat pikkuruisine poikasineen ja kauniit kirahvit, Ngorongoron leijonat, sarvikuonot, gnu-laumat, seeprat.

Toki näimme paljon muitakin hienoja eläimiä.

Seuraavalla viikolla kiertelimme erilaisissa paikoissa Arushassa. Nuoret tekivät tietenkin matkamuisto-ostoksia. Kävimme yhtenä iltana syömässä Khan Barbeque katukeittiössä. Paikka on päivällä autokorjaamo ja illalla laittavat grillin ja pöydät kadulle. Ruoka on erittäin maukasta "inkkariruokaa". Tämä on kuulemma ihan "must"-kokemus.

Torstai-iltana menimme Leonardin ja Fortunatan luokse illalliselle. Fortunata on hyvä laittamaan ruokaa. Tarjolla oli myös ugalia (paksua maissipuuroa), joka on afrikkalainen perusruoka. Sitä syödään yleensä papu- tai lihakastikkeen kanssa.

Perjantai päivä menikin sitten Habari Maalum Collegen graduationin merkeissä. Afrikkalaiseen tapaan juhlat olivat hienot ja kestivät pitkään. Tomi, Pasi ja Sanna olivat kutsuvieraiden listalla!

Lauantaina kävimme vielä uimassa ja kuntoilemassa ennenkuin nuoret lähtivät takaisin Suomeen. Kyllä tuntui haikealta jättää heidät lentokentälle, itku ei ollut kaukana!

Koti-ikäväkin meinasi hieman ruveta vaivaamaan, mutta se unohtui pian, kun heti sunnuntai-aamuna meillä oli lähtö Mombasaan, Keniaan. Siellä oli FIDAn Itä-Afrikan lähettipäivät, jotka olivat alkaneet jo lauantaina. Menimme sinne autolla ja tie oli pitkä ja kuoppainen ja loppupäässä pölyinenkin. Matka kesti 11 tuntia, vaikka emme pysähdelleet kovin pitkäksi aikaa. Ehdimme juuri yhteiseen illanviettoon. Paikka oli todella upea, meren rannalla. Lämpötila oli päivällä n. 35 ja kosteutta oli n. 95%. Lähettipäivät kestivät tiistai-iltaan asti ja keskiviikkona menimme Tangaan tutustumaan vammaisten parissa tehtävään todella mahtavaan työhön. Tuokkolat olivat meidän mukanamme ja torstaina ajelimme yhdessä kotiin Arushaan. Matkalla poikkesimme Moshiin syömään hyvät pihvit.

Pääsiäistä vietämme täällä kotona. Eskon pitää tehdä raportti UM:lle KeKen hankkeista.

Toivotamme kaikille oikein HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!

P.S.kurkatkaa Juhan koostamia videoklippejä aiemmissa teksteissä.

3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Ruoholahden "lämmöstä" (+10!) toivottelemme Teille oikein siunattua pääsiäistä!
Vielä siitä mämmistä: milläs te korvaatte rukiisen pääsiäisherkun?

Esko ja Marjo kirjoitti...

Nyt jää mämmit väliin.Syökää meidänkin puolesta. Oikein leppoisaa pääsiäistä teille kaikille.

Juha kirjoitti...

Vautsi miten upea urosleijona! :-)