sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

29.5 - 17.6.2012

Ihanat ruusut kukkivat puutarhassamme
Viikko 22 alkoi tiedolla, että Mariannan isä oli nukkunut pois, joten Kari alkoi heti järjestellä Mariannalle lentoa Australiaan. Hän onnistuikin saamaan lennon jo keskiviikolle.
Meillä alkoi tiistaina Karin pitämä koulutus, johon osallistui useita johtoryhmän jäseniä.
Koulutus pidettiin YDCP:n konferenssitilassa ja kesti torstaihin asti.

Perjantaina iltapäivällä vietettiin Karin ja Mariannan läksiäisiä ja koko henkilökunta oli paikalla.
Ohjelmaa oli monenlaista, ruonoja laulua sketsejä ja tietenkin ruokaa.
Lahjojakin tuli niin paljon, että Kari oli hukkua niihin.

Lauantaina oli Tangan vammaiskomitean "maratonkokous", joka alkoi klo 10 ja päättyi klo 18, huhuh! Asiaa riitti päivärahoista, hankkeen kestävyyssuuntelmasta yms.

Maanantaista 4.6 projekti siirtyi meidän harteille. Muuten viikko kului sekalaisissa hommissa,
Kari yritti vielä perehdyttää meitä pakkailujen lomassa. Tiistaina oli auton huolto YDCP:n käyttämän fundin eli korjaajan luona. Korjaamon nimi on AMIN AUTO. Omistaja, Rashul, on Tansanian intialainen kauppatieteen maisteri. Kari tuntee hänet jo muutaman vuoden ajalta ja Rashul on esittänyt kyläkutsun jo useaan kertaan joten tiistai-iltana menimme heille illalliselle.
Rashulin vaimo on Lontoon intialainen ja hän oli laittanut todella hyvää inkkariruokaa.
Rashul on todella puhelias mies ja ilta venähti jutustellessa yli kymmeneen.

Lauantaina olimme lounaalla jahtiklubilla. Oli mukava istuskella ulkona ja katsella tyypillisten afrikkalaisten, yksipurjeisten veneiden lipumista Tangan lahden pohjukassa olevaan satamaan.
Illalla olimme Simba sementtitehtaan insinöörin, pastori Nnkon luona syömässä ja samalla juttelimme YDCP:hin liittyvistä asioista.
Sunnuntaina oli lämmin lähtöjuhlajumalanpalvelus, jossa Kari piti puheen Nnko tulkkasi. Samalla meidät toivotettiin tervetulleiksi.

Tiistaina 12.6 lähdimme kahdella autolla kohti Dar es Salaamia. Samana iltana olimme kylässä Tansanian Suomen suurlähetystössä työskentelevän ystävämme ja hänen perheensä luona. Saimme Thaimaan lähetin reseptillä valmistettua kanacurrya, vau!
Keskiviikkona ajoimme taas kahdella autolla FPCT:n ( kirkon ) päämajalle, koska Karin auto piti jättää sinne.  Darin liikenne on ihan HIRVEÄ. Mutta selvittiin hengissä. Tunnin palaverin jälkeen lähdimme taksilla kohti varapresidentin toimistoa. Siellä oli korkean tason konferenssi, liittyen kestävän kehityksen opetussuunnitelmiin. Taksikuski ei tuntunut oikein tietävän mihin oli meitä viemässä ja tiputtikin meidät ihan väärään paikkaan. Olimme siinä sitten huuli pyöreänä, että mitä nyt tehdään. Heti kohta Eskon puhelin soi ja koordinaattori William soitti, että olemme väärässä paikassa, mistä lie sen tiennyt. Taksikuskikaan ei ollut kovin kaukana, ihan nurkan takana parkissa, joten jatkoimme siitä matkaa oikeaan paikkaan.
Konferenssin osallistujat olivat useasta Afrikan maasta ja kaikki olivat opetusviranomaisia, jotka vastaavat maansa opetusuunnitelmien kehittämisestä. Tilaisuudessa esiteltiin vammaishankkeemme inklusiivisen opetuksen kestävän kehityksen projekti - puutarhaviljelmä Korogwessa. Se sai osallistujien kehut.

Torstai-aamuna jätimme jäähyväiset Karille ja ajoimme Darista Tangaan. Matka sujui jouhevasti ja olimme perillä jo klo 14.30. Päivä ei suinkaan ollut silloin ohi, töitä riitti iltamyöhään asti.
Perjantaina olimme pankissa asioilla ja teimme vielä hommia ennen Arushaan lähtöä. Pääsimme kuitenkin sen verran ajoissa liikkeelle, että olimme perillä ennen pimeän tuloa.
Ikävä yllätys odotti meitä, kun talossamme ei ollut ollut sähköä ties kuinka moneen päivään ja pakastimessa oli kaikki pilaantunut, ihanat leivät, jotka oli ostettu Nairobista, Suomesta tuodut meetwurstit!!! Onneksi Ester sattui paikalle eikä Marjon tarvinnut itse siivota sitä sotkua.
No, voi täällä Afrikassa olla iloisiakin yllätyksiä. Lauantaina menimme kaupunkiin ostoksille ja olimme päättäneet hankkia satelliittiantennin ja fundi tuli mukaamme liikkeestä ja asensi sen samantien, siis samana päivä pystyimme jo katsomaan futista!

Tulevan viikon olemme täällä Habari Maalumissa ja pyrimme tyhjentämään ylimääräiset huonekalut pois, koska 29.6 perjantaina tuomme Tangasta tänne kuorma-autolla paljon tavaraa, mm. kotitoimistoa varten kaikki pöydät ja kaapit yms.

Toivotamme kaikille mukavan lämmintä Juhannusta!

Täällä Arushassa on taas melko viileää, aamulla 14 - 15, päivällä n. 20 astetta. On aika suuri ero tuonne rannikolle, jossa yölläkin on 25 astetta.

Rashulin autokorjaamo
Kari ja YDCP:n porukka

Konferenssin osallistujat Darissa 13.6.2012
Nyt päästään katsomaan urheilua




Ei kommentteja: