keskiviikko 12. helmikuuta 2014

29.1 - 12.2

29.1 tuli kuluneeksi vuosi Ami-vaarin kuolemasta. Oli hieman haikea päivä, vaikka pahin suru ja ikävä onkin jo hellittänyt.
Samana päivänä oli toki iloisiakin juttuja, meidän Markuksen 32-vuotissynttärit.

Työkiireet olivat pahimmillaan, kun piti saada talousraportit lähtemään talouspäällikölle ja viimemetreillä huomattiin, että piti tehdä korjauksia jo hyväksyttyihin papereihin. Huhhuh!
Meidän kirjanpitäjä lähetti sitten uudet paperit Tangasta bussilla. Se on täällä hyvin yleinen tapa lähettää tärkeää postia, kirjeitä ja paketteja. Se on myös luotettava tapa, ainoa riski on, jos bussi sattuu ajamaan ojaan, mikä sekään ei ole harvinaista.
Saimme siis paperit ajoissa ja raportit valmiiksi.

Sitten se tosi pitkältä tuntunut tammikuu oli viimein ohi.

Olimme pitkästä aikaa lauantaina 1.2 kuntoilemassa. Se oli todella virkistävää muuten, mutta
paikka oli täynnä n. 10 - 13-vuotiaita, joista jollain oli synttärikekkerit. Ja senhän tietää, että sen ikäiset voivat olla melko äänekkäitä ja vielä uima-altaan reunalla ääni moninkertaistuu. Mutta muuten oli hauska katsella lasten ilakointia.

Sunnuntaina oltiin rennosti kotona. Käväistiin Johannan ja Danielin kanssa Cultural Heritagessa katselemassa upeita tansaniitteja ym. jalokiviä. Paikka on turisteille tarkoitettu ja siellä on pieniä kauppoja ja ravintola sekä iso taidemuseo.

Tiistaina 5.2 Esko ja Danielin lähtivät Nairobiin jo klo 4.30 aamulla. Siellä oli kokous, johon heidän piti osallistua. Samson ja Lomayani lähtivät heidän mukaansa. Heillä taas oli edessään tutustuminen Kenian ruokaturvaohjelmaan. Me Johannan kanssa teimme kirjapitoa.

Meidän kasvimaalla on ollut kasvamassa punajuuria, joista tein etikkapunajuuria.
Pihalla olevan mangopuun mangotkin ovat viimein kasvaneet tarpeeksi ja Lilian teki meille ihanaa mangomehua.Ja meidän kasvimaan omituisten kasvisten tarina jatkuu. Nyt olemme saaneet ihan hassun näköisiä kesäkurpitsoita. Ne ovat muhkuraisia, mutta täysin käyttökelpoisia.

Sää on ollut hieman kummallinen, on satanut paljon ja ukkostanut. Se ei ole ihan tavallista tähän aikaan, kun ei pitäsi olla sadekausi menossa. Onhan se tietenkin mukavaa, ettei ole pölyä!

Esko ja Daniel palasivat Nairobista torstaina 6.2 n. klo 15.30. Esko oli ajanut hyvää vauhtia ja teki ennätyksen matka-ajassa, vain 3.5 tuntia. Rajamuodollisuudet olivat sujuneet nopeasti eikä Nairobissakaan ollut ruuhkaa.

Sähköt reistailivat useampana päivänä ja meille tuli virtaa vain kylppäriin, makuuhuoneeseen ja keittiön yhteen pistorasiaan. Teimme siis järjestelyitä jatkojohdoilla, jotta saimme virtaa  keittiön pistorasiasta mm. TV:hen ja pakastimeen. Netti ongelmat ovat myös jatkuneet. Tällaista on Afrikassa.

Viikonloppuna oli pilvistä ja satoi taas.
Sunnuntaina oli taas ihmettelyn aihetta aamulla. Naapurissa oli eläinlääkäri pihalla ja Habari Maalumin vahtikoira oli nostettu pöydälle. Siinä lääkäri sitten puhdisti ja ompeli 5 isoa haavaa, jotka koira oli saanut tappelussa vieraiden koirien kanssa. Olivat kuulemma yöllä tunkeutuneet kompaundille, mutta eivät kyllä tule toista kertaa, meidän vahtikoira oli onnistunut tappamaan ne. Ihan hirveää!

Iltapäivällä oli ihan hurja sade ja ukkonen.
Meillä ei ollut nettiä koko viikonloppuna, mutta päästiin nettiin Habari Maalumin yhden toimiston langasta. Saatiin skypetettyä Tomin kanssa ja Esko tarkasti, oliko tullut eräs odotettu tärkeä työsähköposti.

Maanantaina olimme  kaupungissa ja saatiin hoidettua useita asioita.
Naapurin Stig oli meillä katsomassa olympialaisia. Hän on norjalainen ja riemua riitti, kun Norja sai useita mitalleja.

Tiistaina sama meno jatkui kisojen kanssa. Norjalle tuli taas 2 kultaa ja 1 hopea sprinttihiihdossa.
Ester kävi pesemässä meidän mattoja, mutta nyt on hirveän kosteaa ja voi kestää monta päivää, ennenkuin matot kuivuvat.
Meillä oli 36-vuotishääpäivä ja sen kunniaksi menimme illalla syömään Coffe Lodgeen. Otimme sellaisen Tasting menuun, eli 6 lajin illallisen. Annokset olivat pieniä, mutta kyllä lopulta maha tuli ihan täyteen. Viimeiseksi chef oli tehnyt meille yllätyksen, käsin tehtyjä konvehteja ja keksejä lautasella, johon oli suklaalla kirjoitettu: Happy 36 anniversary. Ihanaa!

Tänään 12.2 Lilian leipoi taas meille ihania sämpylöitä. Oli ihan pakko ottaa kuva niistä, kun olivat niin  hyvän näköisiä.

Huomenna menemme käymään Nairobissa. Meille tulee Suomesta rakkaita ystäviä sopivasti Ystävänpäivänä. Haemme heidät lentokentältä aamuyöllä. Vietämme seuraavan viikon heidän kanssaan.

Hyvää Ystävänpäivää 14.2!
Hassun näkösiä kesäkurpitsoita


Ei kommentteja: