keskiviikko 24. marraskuuta 2021

2-24.11.2021

 Viimeiset kolme viikkoa ovat kuluneet kotiinpaluuta suunnitellessa. On  tehty listoja tavaroista, joita myymme pois. Itse asiassa lähes kaikki onkin saatu menemään. Rahtia ei tarvitse Suomeen lähettää. 

Meillä oli iloinen perhetapahtuma alkukuusta, kun keskimmäisen poikamme vaimo synnytti ihanan, suloisen poikavauvan. Hän on heille ensimmäinen lapsi. Edellisen lapsenlapsen syntymästä olikin jo vierähtänyt 8 ja puoli vuotta. Meillä on siis nyt 8 lastenlasta, joista yksi on tyttö. 😍

Samson ja Subira Tansaniasta olivat meillä vierailulla 12-15.11. Oli kiva viikonloppu. Käytiin shoppailemassa sekä lauantaina että  sunnuntaina. Minun töitäni helpottaaksemme kävimme myös ulkona syömässä. Tiskit kotona hoiti Subira. Hän kuulemma pitää tiskaamisesta. Teimme myös lauantaina pienen retken Karura-metsään. Siellä on kiva piknik-paikka ja lampi, jonka ympäristössä on paljon lintuja. 
Maanantai-aamuna he lähtivät takaisin Tansaniaan.


Täällä meidän asuntoalueellamme on uima-allas, joka on ollut pois käytöstä, mutta avattiin uudelleen. Pukuhuone- ja suihkutilat ovat remontoitu ja allaskin on ihan OK. Muutama laatta puuttuu pohjasta. Esko onkin käynyt 4 kertaa uimassa ja minä kerran. Allasta voi käyttää maksutta ensi helmikuulle asti, jonka jälkeen sinne on 500 KShillingin ( n. 4 € ) kuukausimaksu per talous. Olen pari kertaa maininnut viereisen hotellin kuntosali/uima-altaan, jonne kertamaksu per hlö on n. 8 €.

Viime viikolla Esko oli pe-la Emalissa opettamassa pastoreille johtajuudesta. Olin yksin kotona, kun lauantaina täällä oli hirveä ukkosmyrsky. Vettä ja rakeita tuli vaakatasossa n. 20 minuuttia. Meillä on portaikossa korkea ikkuna, josta vesi tuli sisään kuin hanasta ja minulle tuli kiire laittaa pyyhkeitä lattialle. Ikkunaan on jo aiemmin laitettu silikonia vuodon estämiseksi, mutta ei se riittänyt niin rajulle veden tulolle. Sitten tietenkin katkesi sähköt. Jossain oli puita kaatunut linjoille. Saimme sähkön takaisin 17 tunnin jälkeen seuraavana aamuna. Onneksi ei pakastin ollut sulanut.

Eipä täällä muuta ihmeellistä ole tapahtunut. Aika rientää ja ensi viikolla torstaina olemmekin jo koti-Suomessa.  Tai ainakaan vielä ei lentoja ole peruttu. Se viime vuoden kesän lentolippuruljanssi kummittelee mielessä. Silloin ei millään meinattu saada lentoja Suomeen.

Ensi sunnuntaina onkin jo 1. adventti. Täällä ei oikein tunnelmaan pääse, paitsi kaupassa, joka pullollaan joulukoristeita yms.

Siunattua Adventin aikaa!
Ei kommentteja: