keskiviikko 9. helmikuuta 2011

5.viikko - Kumppanuusseminaari, opetussuunnitelmatyötä


Lauantaina 29.1.tänne saapui Ruotsista tehokaksikko Svante ja Matts , jotka vetivät tosi intensiivisen viikon Habari Maalumin johtoryhmän kanssa. Svanten ja Mattsin mukanana piti tulla Egyptistä IMC median johtoa, mutta he eivät uskaltaneet jättää perheitään epävarmassa tilanteessa. Maanataiaamusta aina lauantaihin olivat egyptiläiset esirukouksiemme kohteina.

Maanantaista keskiviikkoon etsimme yhteyttä eri kumppanien välillä.Matts tutustutti meidät IMC:n toimintaan Egyptissä ja ruotsalaisen Kaggelholman Mediakoulun toimintaan. Kaggelholma on Tukholmassa toimiva Ruotsin helluntaiseurakuntien ylläpitämä mediakoulu ( kansankorkeakoulu), joka saa täyttä valtion tukea. Koulu on erittäin suosittu : siellä on 200 opiskelijaa. Suurin osa heistä on sekulaaria ruotsalaisnuorisoa, joille usko/ uskonto on täysin vierasta.Oppilaat sijoittuvat koulusta hyvin työelämään.

Totesimme pöydän ympärillä olevan ihmisiä IBRA:sta, Habari Maalum Collegesta, Habari Maalum Mediasta, FSPM:stä ja FIDA:sta. Etsimme organisaatioidemme vahvuuksia suhteessa mediaopetukseen ja priorisoimme niitä 8. Valitsimme kullekin prioriteetille Championin ja sovimme kehittämistoimista kumppanuussopimuksen muodossa. Minulle osui opetussuunnitelmien kehitystyö sekä lähettien mediakoulutuksen eteenpäinvieminen.
Sen lisäksi lupauduin Svanten kanssa kehittämään Moodle oppimisalustaa HM Collegea varten.

Torstaista lauantaihin muokkasimme uusiksi TV - ja radiokursseja sekä DI Eeron teknisen osaamisen avulla saimme aikaan kauniin esityksen lukuvuoden kurssiaikatauluista.

Iltaohjelmaa oli riittävästi. Niinpä lauantai-iltapäivä meni puhallellessa altaan äärellä kuntokeskuksessa.

Sunnuntaina 6.2. suuntasimme maasaikirkkoon todellisen Afrikan halki pitkin kuoppaisia tienpätkiä ylös Loiskiton maasaialueelle. Jumalanpalvelus kesti reilut kolme tuntia ja jäimme kirkolle vielä syömään.Reissulle kertyi mittaa 4,5 tuntia. Oli hienoa saada puhua maasaille. Heihin on ehtinyt näiden reilun 20 vuoden aikana syntyä vahva tunneside. Onhan meikäläinenkin kruunattu parikertaa valkoiseksi maasaipäälliköksi. Marjo lauloi tilaisuudessa koskettavasti suomeksi Amazing Grace ( On armo suuri ihmeinen) .Sai tietty raikuvat aplodit.
Viikko oli tosi tärkeä ja avasi uusia asioita hienolla tavalla.

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kuulostaa siltä, että olette hyvin päässeet työhön sisälle.
Rukoilemme edelleen varjelusta Teille siellä ja perheen toiselle puolelle täällä.
Hiuskarvavarjelusta toivotellen!

Esko ja Marjo kirjoitti...

Kiitos Sirkku,
Voimia sinne teillekin

Raika kirjoitti...

Esko ja Marjo!

Myöhästyneet hääpäiväonnittelut teille!! Teillä on loistavat 33 yhteistä vuotta takana, ja vielä paremmat edessä!

Me tullaan perässä, viiden vuoden viiveellä..

Raika ja Juha

Unknown kirjoitti...

Moi

Ihan omaltakin osaltani tiedoksenne että jos siellä hikikarpalot valuu otsalla päivän helteessä, niin täällä aletaan olla kohta samoissa mittarilukemissa kanssanne, mutta miinuspuolella. Kevättalven aurinko vähän jo harjoittelee taivaalla, ja on talven parhaat ulkoilukelit, kunhan varustus on kohdallaan. Viikko pari sitten kuului yllättäviä sikermiä koiran ulkoilulenkillä, liekö valosta menneet sekaisin...

Työmatkamaisemia