sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Totuttautumista - 4.viikko 24.1.- 28.1.


Viime viikko oli neljäs viikko täällä ja eletään uuden oppimisen ja sopeutumisen aikaa.
Terveys on ollut hyvä vaikka maha välillä on aktiivisempi kuin normaalisti. Kiitos muistamisesta!

Tiistaina 25.1. puhuin aamuhartaudessa vanhurskaudesta ja armosta. Mulla meni 6 tuntia maanantai-iltana kun translatorin avulla käänsin aiheeseen liittyvät esseeni (GU) englanniksi. Google-kääntäjä on aika summittainen ja tekstiä joutuu tosissaan stilisoimaan. Kuvassa Lazarus Laizer

Marjo aloitti meidän 40 minuuttia kestäneen Morning Devotionin laulamalla oman tekemänsä laulun suomeksi. Marjo kertoi läsnäoleville 50 HMM:n työntekijälle laulun sanat engalnniksi. Jan-Erik Nyman tulkkasi laulun sanat ja puheen swahiliksi.

Sain maanantaina toimeksiannon tehdä PP-esitys Habari Maalum Collegesta. Materiaalia aiheeseen löytyi Rebekka Nymanin ja koulutuskoordinaattori Lazarus Laiserin (maasai ja työtoverini) tekemästä HMC:n esitteestä. Juha - veljeni, joka on meidän blogin rakentanut auttoi mua esityksen valmiiksi saattamisessa sieltä Suomesta käsin. Kiitos Juha! Ohessa esitys.

Lazaruksella Laiserlla on reilut 30 sisarusta. Hän kuuluu HMM:n johtoryhmään, vetää HM Collegea, on mukana HMC:n rakennushankkeen suunnittelutiimissä, opettaa Collegessa sekä on vasta perustetun Maasaikirkon (150 jäsentä) pastori. Siinä puuhaa perheelliselle miehelle todella pienellä palkalla. Lasaruksen moottoripyörä (vanha piikki jammu) vetää viimeisiiään.
Kirkolle Losikitoon on 5 kilometriä pölyistä tietä. Tarttis saada uusi pyörä. Uuden kiinalaisen motskarin saa täällä 650 eurolla .

Marjo on työstänyt HMM:n kirjanpito-ohjelmaa yhdessä Leonard Geogen ja Hanna Nymanin kanssa. Siinä tuntuu töitä riittävän. Hansa ohjelman laaja versio, joka on otettu täällä käyttöön, on haasteellinen.

Meillä oli viime torstaina ruotsalaisten lähettien yhteysilta.Paikalla oli kuusitoista henkilöä, 12 aikuista ja 4 lasta.Meille umpisuomalaisille oli aika haasteellista ymmärtää puhuttua murretta.Yhteys meillä on siitä huolimatta tosi hyvä.

Päivät ovat olleet poutaisia ja suorastaan kuumia, varmaan yli 30 astetta iltapäivällä. Yöt ovat mukavan viileitä ja uni maistusi jos koirat eivät ulvoisi talon kulmalla. Sateita odotellaan viimeistään maaliskuussa.

8 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Kiva nähdä uusia kuvia ja juttuja! Kyllä on jatkuva ikävä sinne Meru - vuoren kupeelle! :-) T. Juha ps. Tsekkaa erinomainen esitystyökalu: http://prezi.com/ ... ilmaisena verkossa!

Raika kirjoitti...

Pohdittiin heti teidän viikkokuulumiset luettuamme, että pitäs panna hattu kiertämään senLazaruksen mopon hyväksi. Niin sydäntäsärkevästi saitte asian esitettyä...

Suojakeliterveiset Tampereelta!

Raika

Sirkku kirjoitti...

Asiasta kolmanteen: jos teille tarjotaan mahdollisuutta päästä käymään Sansibarilla, varatkaa reilusti aikaa. Eräs tuttava sanoi, että se on upein paikka maailmassa.

Esko ja Marjo kirjoitti...

Kiitos vinkistä Juha !
Tämä viikko on ollut työntäyteinen , tosi upeita juttuja saatu aikaan.Egyptiläiset vieraat eivät päässeet tulemaan seminaariimme. Svante Hector ja Matts ? tulivat Ruorsista ja meillä oli erinoaminen
seminaari ja simme aikaan kumppanuussopimuksenkin.Olemme jatkaneet Media curriculum tekemistä ja jatkamme vielä launatinakin lounaaseen asti. Tulimme juuri Nymaneilta rutotsalaisten illasta. Oli upea hetki - heino tropiikin ilta hyvine tarjoiluineen ja kokoontumisineen. Eero tuli eilen suoraan swahilin kurssille bussilla Nairobista.
kiitos Raika hyvästä ajatuksesta upean maasaimiehen ja hänen perheensä auttamiseksi.Näytän joskus kuvia heistä perinneasuissa.
Sirkulle voin todeta, että juuri päätettiin mennä heinäkuun alussa pariksi viikoksi Sansibarille jos rahkeet riittää.Pitää kai olla vähän lomaakin täällä.Nythän tää on työtä 6 päivää viikossa aamusta iltaan.

Unknown kirjoitti...

Terveiset Suomesta ja Espoon seurakunnasta! Onko teillä jotain ystäväkirjeitä tai jotain missä kerrotte työstä siellä Tansaniassa.

Esko ja Marjo kirjoitti...

Hei!
Maaliskuussa olisi aikomus lähettää ystäväkirje. Varmaan siihen mennessä on jo jotain yhteenvetoa alkuvuodesta.

Tane kirjoitti...

Hyvä meno ja tiukka etukeno! Upeeta lukee ja nähä että te vaan porskutatte. Rukoillaan teille voimia ja työn iloa! Jos näät villielämää pojista ois siisti nähä blogissa kuvia niistäkin :)
Vaan oottehan tekin aika villejä ei siinä mitään ;)
-Taneli

Esko ja Marjo kirjoitti...

Moi Tane, Rie ja pojat!
Ollaan vissiin menossa ensi sunnuntaina Arusha National Parkiin. Otetaan kuvia villieläimistä.