sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ensimmäinen viikko takana

Kuvassa Habari Media College Women Hostel, joka toimii tällä hetkellä asuntolana. Keittiön ja ruokalan rakentaminen alkaa lähiaikoina. Alueelle tulee vielä studiorakennus ja opetustiloja. HM College sijaitsee muutaman sadan metrin päässä meistä ylöspäin vuorelle. Se näkyy kauniisti Nairobiin johtavalle päätielle.


Sunnuntai 9.1.

Ensimmäinen viikko meni asettuessa paikoilleen ja ystäviemme Juha ja Riittta Kuuselan kanssa. Torstaina emme mahdollisten mellakoiden vuoksi menneet Arushan keskustaan asti vaan teimme ostoksia Sakina supermarketissa, joka sijaitsee muutama kilometri Arushasta Nairobiin johtavan tien varressa. Juha ja Riitta lähtivät perjantaina puolen päivän aikaan Nairobiin (liput 15 euroa per/hlö) ja sieltä Dubain kautta Lontooseen, jossa yöpyivät hotellissa. Heidän pitäisi saapua tänään sunnuntaina Suomeen.

Rohkenimme Marjon kanssa käydä perjantaina Shoprite Marketissa Arushassa. Ostimmekin aikalailla kaikkea tarpeellista kotiimme. Vielä työpöytä ja työtuoli, verrannalle pari aurinkotuolia, muutama matto ja seinävaatteita.Tie Arushaan on järkyttävässä kunnossa johtuen uuden tien rakentamisesta. 15km matka kestää yli puolituntia.

Olimme aamulla klo 7.30 kirkossa kansainvälisessä jumalanpalveluksessa. Musiikissa esiintyi vauhdikas ruotsalainen pastori Göteborgista yhdessä Benjamin Nymanin (Jan-Erikin ja Hannan poika) kanssa (basso). Lisäksi paikallinen lauluryhmä veti ylistystä. Naisdiakoni Neduvoto Mollel piti saarnan. Hän puhui Luuk 5: 20 - 25.Kertomuksen, jossa Jeesus parantaa katosta hänen eteensä matossa lasketun ramman miehen.

Söimme juuri lounaan- Marjon tekemiä maukkaita lihapullia ja makaronia, kurkkua ja tomaattia höysteenä. Ulkona on voimakas savu. Ukkonen jylisee jossain vuorella.

8 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Moikka!

Tosi kiva on lueskella perheen kanssa blogianne. Aika erilaista siellä on, vaikka lihapullat ja pasta on ikäänkuin Italiassa konsanaan...ihana on kuvitella muutama lepotuoli tuohon terassille ja ojentaa itsensä siihen hetkeksi...
Me ollaan viikonloppu levätty ja syöty hyvin niin, että jaksaa taas lähteä pojat ahkeroimaan kouluun ja harastuksiin sekä itse ennen neljää töihin.

Tosi paljon halauksia ja terveisiä!

t. Pia ja perhe

kirsi kokkonen kirjoitti...

Mitä mellakoita siellä oikein on?
Laittakaapa jotain kuvia teidän asunnosta..täällä on ollut suojasää,mutta luvassa on kovia pakkasia taas.
Työn iloa teille! T kirsi

Unknown kirjoitti...

Moi

GoogleMapsin avulla kotikulmanne alkaa olla jo aika tutut, puuttuu enää käytännön excursio..

Miten ensimmäiset työpäivät on sujuneet?

Juha

ps.
Raika lähettää terveisiä. Huomasi, että telkkarissa alkaa "Kasvien maailma" niminen sarja. Tuli heti Esko mieleen :)

Esko ja Marjo kirjoitti...

Mellakat on ohi.Kiitos kommenteista.Netti toimii harvakseltaan. Laitan pian lisää kuvia kodistamme.

Raika kirjoitti...

Lämpimät syntymäpäiväonnittelut Eskolle täältä Leppävaarasta!!

Raika ja Juha

Esko ja Marjo kirjoitti...

Kiito, kiitos. Vanhuus ei tule yksin.

kirsi kokkonen kirjoitti...

Paljon onnea ,Esko!! Taas yksi vuosi lisää!

Sirkku kirjoitti...

Erkki, Sirkku ja koko kirjava lauma
onnittelee tämänpäiväisen juhlan johdosta!