maanantai 14. maaliskuuta 2011

10.viikko kummikouluvierailuja ja AIDS orpoja

7.3. Maanantaiaamuna suuntasimme Arushaan Precision Airin toimistoon ja jätimme reklamaation hukkaan menneestä lentomatkasta. Asian käsittely kestää kaksi viikkoa ja lupasivat ottaa yhteyttä meihin myöhemmin. Kävimme myös Meat King nimisessä lihakaupassa ja ostimme naudan SISÄFILETTÄ 5€/kg.

9.3. Keskiviikkoaamuna kävin Ekenywan alakoulussa hakemassa listan 7.luokan oppikirjoista (97 kpl) ja menimme Marjon ja Habari Maalumin johtajan David Diguulan kanssa Arushaan Habari Maalumin kirjakauppaan Kimahamaan tekemään kirjatilausta. Kirjakauppa ammotti tyhjyyttään. Teimme kirjatilauksen ja meille luvattiin kirjat perjantaiksi.

10.3. Torstaiaamuna lähdimme kouluvierailuille klo 8.30 lähellä sijaitsevaan Ekenywan alakouluun, jossa opettajakunta - 11 opettajaa ja rehtori olivat meitä vastassa. Oppilaita koulussa on 700, luokkia on 8, yhdeksäs oli rakenteilla. Olemme (KeKe) tukeneet koulua rahallisesti käymälän rakentamisessa. Ensimmäinen osa oli valmis mutta ei vielä käytössä johtuen veden saannin ongelmista. Viralliseen vierailuun kuului muutama puhe ja virvokkeet sekä tutustuminen kouluun. Kävimme mm. 1.luokan oppilaita tervehtimässä. Heitä oli peräti 123 yhdessä luokkahuoneessa.

Säntäsimme Ekenywan koululta 20km päässä olevaan Ilkidingan yläkouluun, jossa on luokat 1-4 (Form 1 - 4). Koulussa on peräti 1460 oppilasta ja 20 opettajaa. Olemme rahallisesti tukeneet koulua vsta 2003 niinkuin Ekenywan kouluakin ja tuellamme on rakennettu kirjasto, jossa nyt toimi opettajanhuone sekä iso ruokalarakennus, joka on rakennettu pelkästään Keravan kehitysmaayhdistyksen (KeKe) rahoilla.


11.3. Perjantaiaamuna kävin Kimahaman kirjakaupassa hakemassa Ekenywan koululle lahjoitettavat kirjat, kuva. Toimitin ne iltapäivällä rehtorille ja 7.luokan opettajalle koulun kirjavarastoon.

12.3. Lauantaiaamuna suuntasimme klo 9.30 Monduliin tapaamaan Monduli Orphan Projectin (MOP) vetäjää Thomasia. Matkaa Monduliin on 60km. Aamulla sain puhelinsoiton HM Collegen koordinaattori Lasarus Laizerilta ja hän kysyi, että voisimmeko mennessämme viedä hänen viisihenkisen perheensä tervehtimään Lasaruksen appiukkoa Monduliin. Olimme jo aiemmin sopineet yhteisestä uintiretkestä TGT:hen.

Mahduimme (7) mainiosti Toyota Prado maasturiimme. Jätimme Lasaruksen perheineen Monduli Towniin (lähinnä kylä), joka on maasaiden asuttama kaupunki. Me muut jatkoimme Monduli Juun kylään Thomasin luokse. Hän kertoi meille AIDS orpohankkeestamme. KeKe rahoittaa hanketta yhdessä joidenkin yksityisten lahjoittajien kanssa. Tukemme piiriin kuuluu 80 alakoulu - ja 24 yläkouluikäistä maasai AIDS-orpoa. Näillä orpolapsilla ei siis ole vanhempia vaan heidän huoltajinaan toimivat usein lesket, joilla on itselläänkin useita lapsia.

MOP projekti on hankkinut 5 perheelle aurinkoenergialla (paneeli katolla) ladattavia led valoja, kuva. Niiden hinnaksi tulee vain 25€ ja tällä hetkellä kylällä on niiden asennus menossa. Rahaa 50 lesken lamppujen hankintaan tarvittaisiin kiireesti lisää noin 1300 euroa. Lamppu mahdollistaa näin myös 300 lapsen iltaopiskelun.


Sunnuntaina 13.3. saimme pitkään kaivatun sateen, joka kesti noin kolme tuntia. Esko innostui lähtemään sateen jälkeen hölkkälenkille Kilimamoton kraaterille, noin 5km lenkki 1600 - 1700 metrin korkeudessa oli vaativa urakka. Marjo leipoi herkullisia sämpylöitä.

4 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Moikka!

Tosi kiva lukea blogianne!
Todella hienoja asioita on tapahtunut ja kirjatkin saitte ajallaan toimitettua!
Sämpylät olisi kyllä maistunut meillekin!!!

T. Pia ja poppoo

PS. Täällä sataa lunta...

Esko ja Marjo kirjoitti...

Moi Pia !Kiva saada kommentti. Täällä on satanut kaatamalla.Äiti on tehnyt makaroonilaatikkoa.

Unknown kirjoitti...

Hei!

Tuli ensimmäiseksi mieleeni että ei siellä villieläimiä tule lenkillä vastaan, voi turvallisesti lenkkeillä?



Kevätpäiväntasaus terveisin :)

Raili

Esko ja Marjo kirjoitti...

Ei pelkoa villieläimistä. Ihmisten tuijotus ja huutelut välillä vähän potuttavat