tiistai 10. toukokuuta 2011

Viikko 18 / 2 - 8.5

Kuluneen viikon tapahtumia väritti vahvasti Habari Maalum Collegen tontin ostaminen. Istuimme siihen liittyneissä palavereissa kahtena aamuna, kuuluhan toimenkuvaamme varainhankita - mitä se nyt sitten tarkoittaakin. Ehkä lähinnä ideointia. Tontin ostamista hoitivat Lazarus ja Solomon, joka on täällä kyläpäällikkö. Kaupat saatiin tehtyä ylihintaan. Tonttikauppa on tällä alueella ylikuumentunut, johtuen hienon collegen rakentamisesta ja ehkä uudesta tiestäkin. Lopputulos on kuitenkin onnistunut ja collegelle saatiin lisätilaa laajentamiseen. Eikä onneksi ihan koko kauppahintaa tarvinnut maksaa kerralla, joten varainhankinta jatkuuuu...

Tuokkoloiden auton vikakin saatiin paikannettua keskiviikkona, vaihdelaatikon sisällä oleva ketju on venynyt. Varaosa on kallis ( 500 euroa ), joten nyt täytyy miettiä, miten asiassa edetään.

IBRAn IT-koordinaattori Daniel oli täällä pitämässä koulutusta henkilökunnalle. Habari Maalumin kotisivut ovat vuosimallia 2006, jolloin Daniel oli täällä viimeksi. Täällä oli myös vierailulla norjalainen Jaan, joka tuli Jan-Erikin kanssa Kongosta. Jaan puhui kahtena aamuna morning devotionissa todella elävästi. Hän puhui myös torstai-illan svenskamötessä. Ilta oli oikein onnistunut, erityismaininnan ansaitsevat lihapiirakat, joita Edina oli leiponut Hannan äidin reseptillä.

Marjolla on alkanut sormet syyhytä jotain tekemistä, kun ei ole tuota TV:täkään ja illat ovat täällä melko pitkiä. Pimeäkin tulee aina klo 18.30. Niinpä lähdimme perjantaina iltapäivällä kaupunkiin. Ester tuli oppaaksemme etsimään lankakauppaa. Arushassa on Central Market niminen tori, jossa emme ole käyneet. Paikka on täynnä vihannes- ym. kojuja ja kaikenlaista taloustavaraa myyviä kauppiaita. Ja se haju...! Ihan siistejä pikkukauppojakin siellä on ja yhdestä sellaisesta löytyi myös lankaa, tosin vain kahta väriä, mustaa ja ruskeaa. Ja hurja tinkiminen alkoi, yhden kerän lähtöhinta oli 2200 Tsh, eli 1 euro, joka ilman muuta se oli aivan liikaa. Seuraava ehdotus oli 1800 Tsh, mutta eihän se meille kelvannut, joten jatkoimme matkaa. Kuinka ollakaan, myyjä juoksi peräämme ja lupasi myydä langat 1200 Tsh / kerä. Se kuulosti ihan kohtuulliselta, joten menimme takaisin ja ostimme langat. Lähdimme sitten tyytyväisinä pois ja ohitimme erään tosi siistin kangaskaupan ja sielläkin myytiin lankoja ja vieläpä monenvärisiä. Olihan se pakko kysäistä hintaa, 700 Tsh / kerä!!! Voi ei! Meitä oli huijattu edellisessä paikassa! Ostimme sitten Marjolle lisää lankaa, vaaleanpunaista ( tietenkin ). Kotiinpäin mennessa kävimme vielä Shopritessä tekemässä ruokaostoksia.

Lauantai aamuna sähköt menivät poikki ( sehän on meille tuttua ) ja me lähdimme TGT:hen kuntoilemaan ja ottamaan aurinkoa. Kotiin palatessamme huomasimme, ettei sähköt olleet palanneet. Onneksi olimme syöneet pizzaa, kun kotona emme voineet laittaa ruokaa. Sähkökatko kesti yli 9 tuntia!! Sellaista ei ole sattunut kovin montaa kertaa.


Sunnuntai aamuna kirkosta palatessa jouduimme köröttämään härkälauman perässä ( kuva, huomaa komeat sarvet !). Lauantaina katkennut nettiyhteys palasi noin klo15. Näin pitkä nettikatkos on näissä oloissakin harvinaista. Soittelimme Marjon äidille, Vuokolle ja Eskon äidille, Elsalle äitienpäiväonnittelut ja Marjo sai tietenkin kaikilta lapsilta ihania tekstiviestejä.Ennen auringonlaskua teimme vielä mukavan kävelylenkin läheisillä maissi- ja papupeltojen reunamilla.

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

Iso kiitos taas elävästä kerronnasta!Voi kun on ikävä sinne!

Aivan valtavan hieno juttu, että se tontti saatiin ostettua! Se maanpala kuuluu kyllä collegelle! Nyt sieltä saadaan suora yhteys tielle ja muutenkin ahtauteen tulee vähän helpotusta.

Toisaalta ihan hyvä, että college lisää aktiivisuutta ympärillään. Ajan mittaan sinne tulee myös palveluja.

Aurinkoiset terveiset täältä Koti-Suomesta! Tänään (11.5.) on lämmintä n. 22-24 C !!

- Juha