keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Viikko 19 / 9. - 15.5.


Kuvassa olevat ruusut Ester on poiminut kukkapenkistämme.










Kuvassa oleva tie vie kuntosalillemme. On uskomattoman huonossa kunnossa ja halkoo paikallista kahviplantaasia.

Alkuviikko meni käytössämme olevan Toyota Prado maasturin varaosan etsiskelyssä : teimme ahkerasti hintavertailuja vaihdelaatikon ketjulle ( transfer chain ). Täällä Arushassa osa maksoi 407 euroa, samoin Nairobissa Keniassa, Dar es Salaamista saimme kaksi hintatietoa, 900 ja 1100 euroa, joka ylitti reilusti jopa Suomesta saadun hintatiedon 863 euroa. Ostimme osan torstaina 12.5. Arushasta ja asennutimme sen paikalleen perjantaina Habari Maalumin korjaamossa.

Training Coordinator Lasarus Laiser oli maanantaina 9.5. päättänyt kutsua kokoon HM Collegen opettajat päivittämään HM Median opetussuunnitelmaa keskiviikkona 11.5. Yhdeksästä opettajasta oli neljä paikalla ja mittava työ pääsi ontuen alkuun. Jatkoimme työskentelyä torstain ja perjantain ongelmana oli puheenjohtajan poissaolo ja kehittämistyöhön osallistuvien opettajien vähäinen määrä. Lasarus Laiserin perheeseen oli tiistaina syntynyt tyttövauva ja sillä on ollut oma vaikutuksensa työskentelyymme. Median opetussuunnitelman päivitys olisi pitänyt saada valmiiksi maanantaiksi 16.5. , joka ei toteutunut vaan lisäaikaa oli pyydettävä.

Lauantaina olimme perinteisesti päättäneet lähteä kuntoilemaan, mutta Pradomme ei suostunut käynnistymään , onneksi käytössämme oli vielä HM Collegen Pick Up ja pääsimme liikkeelle. Päivä meni urheillessa ja Marjokin uskaltautui ensimmäistä kertaa kuntosalille: heti kättelyssä 30 minuutin kävelylenkki juoksumatolla. Eskokin pääsi pitkästä aikaa rautoihin käsiksi ja 250 paunaa (n.115kg) oli kevyttä kauraa penkillä.

Sunnuntaipäivä meni auton akkuja lattaillessa ja teimme niissä merkeissä pidemmän puoleisen iltapäiväajelun pohjoiseen kohti Kenian rajaa. Yllättävää oli havaita, että sadekaudesta huolimatta 20km päässä meiltä oli todella karua ja kuivaa - maissikin oli vain 20cm korkuista kun se täällä on jo 2 metrin korkuista.Meillä on tullut mukavasti sadetta ja ihmiset ovat toiveikkaita maissi ja papusadon suhteen.

Sunnuntai-ilta meni kuunnellessa Radio Suomesta suoraa lähetystä lätkän finaalista Suomi - Ruotsi - viimeisessä erässä piina helpotti ja riemu oli rajaton Suomen viedessä MM- kultaa.
Suunnitelimme aamulla lähtevämme katsomaan ottelua illalla paikalliseen ravintolaan yhdessä ruotsalaisen pastori ystävämme Ulrikin kanssa ( Ulrik on urheilumiehiä, entinen palloilija).
Ottelun myöhäinen ajankohta sai meidät tyytymään nettikuunteluun.
Viikko päättyi upealla tavalla Suomen maailmanmestaruuteen.

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

Vähän olemme täällä Suomessa hävenneet MM-lätkäjoukkueen käyttäytymistä kultajuhlissa Kauppatorilla! Olivat pelaajat vähän liikaa .... liikuttuneessa mielentilassa ....