tiistai 21. kesäkuuta 2011

Viikko 24 / 13 - 19.6


Mukava viikko edessä, odotimme vieraita Nairobista.
Kaksi suomalaistyttöä on ollut siellä harjoittelujaksolla liittyen opiskeluihin ja he olivat tulossa meille keskiviikkona. Heiltä tuli sitten viesti, että tulevat vasta torstaina. Tutustuimme tyttöihin viime kesänä kurssilla Isossa Kirjassa.

Ensin piti tehdä kaksi työntäyteistä päivää, maanantai toimistolla ja tiistaina Leonard oli meillä kotona ja teimme yhdessä collegelle ensi vuoden budjettia koko päivän.

Keskiviikkona piti jatkua swahilin opinnot, mutta Alfons, opettajamme, ilmoitti olevansa heikossa kunnossa otettuaan lääkettä malariaan. Kävimme sitten asioilla kaupungissa ja Samson oli mukanamme. Iltapäivän vietimme kuntosalilla ja uima-altaalla. Talvesta huolimatta täällä on lämmin, jos aurinko paistaa.

Torstaina pidimme swahilin tunnit ja taas opimme monta uutta asiaa, mm. Tansanian historiasta, saksalaisten valloitusajasta ja englantilaisten mandaattiajasta.
Lounaan jälkeen odottelimmekin sitten Ninaa ja Hannaa saapuvaksi, he olivat tulossa Keniasta bussilla ja nehän pysähtyvät sopivasti Habari Maalumin portilla, ei tarvitse mennä kaupunkiin asti. Kun tytöt oliva saaneet hieman syötävää, teimme pienen kävelylenkin täällä Habari Maalumin kompaundilla ja oli todella mukava nähdä tree nurseryllä naisia töissä. Aiemmilla käynneillämme täällä ei ole ollut taimien istutusaika ja taimitarha on näyttänyt kovin tyhjältä. Mutta nyt siellä oli täysi tohina päällä, naiset istuivat maassa multakasan vieressä ja täyttivät muovisia istutuspusseja ja hauskaa heillä kuulosti olevan, varsinkin kun kysyimme, voimmeko ottaa kuvia heistä. (kuva)
Kävelimme myös collegelle katsomaan , miten ruokalan rakentaminen on edistynyt. Tie oli todella pölyinen, pakoitellen pölyä oli lähes 10 cm. Ruokalarakennus oli jo harjakorkeudessa.
Illalla menimme yhdessä tyttöjen kanssa ruotsinkielisten lähettien iltaan Aldebaldeille.

Perjantaina oli sitten vuorossa Arushan kaupungin esittely ja iltapäivällä tutustuminen Ilkidingan yläkouluun.

Lauantaina lähdimme aamulla varhain Tarangiren luonnonpuistoon safarille.
Näin kuivalla kaudella siellä oli taas paljon eläimiä, jotka vaeltavat sinne etsimään vettä Tarangirejoesta. Tosin aika vähän siinäkin vettä oli. Näimme tosi paljon seeproja, gnuita, impala-antilooppeja, norsuja ym., jopa leijoniakin. Ne olivat kyllä aika kaukana, mutta oli meillä kiikarit. Yksi leijonista oli ihan harmaa, erikoinen. Puistossa reihui myös maastopaloja ja jouduimmekin ihan lähelle niitä. Lieskat olivat n. 5 m päässä ja kuumuus tuntui auton sisälle asti. Päivä oli kuitenkin kaikin puolin onnistunut, kunnes kotimatkalla erään kylän kohdalla pari aasia ryntäsi tielle. Esko joutui pysähtymään, että ne voisivat ylittää tien, mutta joku fiksu safarikuski tuli todella kovalla vauhdilla ohitsemme ja törmäsi toiseen aaseista. Se oli erittäin ikävä juttu. Aasi pomppasi nopeasti pystyyn, mutta sillä oli selvästi jalka poikki. No eipä siinä auttanut jäädä ihmettelemään, jatkoimme nopeasti matkaamme.

Sunnuntaina menimme Hannan ja Ninan kanssa kuntokeskukseen, ensin kävimme nauttimassa monipuolisen buffet- lounaan ravintolassa ja sitten menimme uima-altaalle. Aurinko ei näyttäytynyt montaa kertaa, joten emme viipyneet siellä kovin kauan.
Ilta kului mukavasti jutustellessa.

Tämäkin viikko täällä Afrikan mantereella oli tapahtumia täynnä.

1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Vastasin Esko sun laittamaan tekstariin vähän hätäsesti, kun oli niin monta rautaa tulessa.
Mikä on sun tilanne nyt? Jouduitko olemaan työstä pois taudin takia ja eihän se vain uhkaa teidän Sansibarin reissua?
(Erkin kesäloma loppui tänään. Hyvät työkelit.)
Joko muuten teidän paluupäivä on päätetty?