tiistai 7. kesäkuuta 2011

Viikko 22 / 30.5 - 5.6.

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... sinne Suomeen, mutta tänne on tullut talvi ja KYLMÄ. Sisällä on aamuisin n. 18 astetta ja varpaat meinaa jäätyä. Ulkona on yön jälkeen koleaa ja usein kosteaa, lämpötila n. 14 - 16, mutta onneksi päivällä lämpenee n. 22 - 23 asteeseen ja jos aurinko paistaa, on todella lämmin.

Maanantaina kävimme kaupungissa BP huoltoasemalla Samsonnin kanssa tasapainottamassa auton eturenkaat, maksoi vain n. 10 euroa. Käväisimme myös kaupassa, kun ei sitä viitsi joka päivä ajella ruuhkaisilla kaduilla ja edelleen keskeneräisellä Nairobi-tiellä. Illalla saimme vihdoinkin luovutettua Lasarukselle Ulrikin ystävän tänne viime vuoden lopulla jättämän moottoripyörän. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana projektissa auttamassa.

Tiistaina Eskolla oli puhe morning devotionissa. Aiheena oli hanhi-oppitunti, katsoimme hienon pp-esityksen hanhien muutosta, kuinka yhteispelillä v-muodostelmassa päästään varmimmin ja nopeimmin perille. Perusajatuksena oli, että luonto puhuu Luojastaan, Job. 12. Päivän Esko vietti Lasaruksen kanssa täyttäen opetusviranomaisille hakemuskaavakkeita, olikin aikamoinen nippu!

Marjolla oli "kansallinen" vapaapäivä, kun Tanesco ei jakanut sähköä ja generaattorikin sanoi itsensä irti jo aamulla. Esterkään ei voinut laittaa meille lounasta, joten päätimme lähteä yhdessä pizzalle. Ester ei ollut ikinä nähnytkään pizzaa, joten kokemus oli hänelle uusi eikä ehkä ihan mieleinen.

Keskiviikkona aamupäivä kului toimistossa ja lounaan jälkeen menimme jo perinteeksi tulleen tavan mukaan kuntoilemaan. Naapurin rouva oli illaksi pyytänyt meitä vierailulle. Söimme erittäin maukkaan, luultavasti sveitsiläisellä reseptillä valmistetun illallisen: kotitekoisia pastamykeröitä ja pikkuruisia lihapullia. Ilta kului mukavasti keskustellen monenlaisista asioista.

Torstai oli Eskolla intensiivinen työpäivä collegen asioiden tiimoilta ja Marjo lopetti työpäivän aikaisin ja valmisteli kotona illan svenka talande tapaamista. Ilta oli jälleen kerran mukava ja lämminhenkinen.

Perjantai oli molemmilla työviikon päätteksi täysimittainen päivä.

Lauantaina teimme pitkän kävelylenkin, n. 4 km, jonka jälkeen menimme kuntosalille ja uimaan.
Aurinko porotti kuumasti ja saimme nauttia sen lämmöstä uima-altaan reunalla ihan kahdestaan. Ihmiset olivat kaiketikin suunnistaneet turismimessuille. Meilläkin oli aikomus käväistä siellä, mutta Esko loukkasi ranteensa liukastuessaan pukuhuoneessa. On luultavasti venähtänyt.

Sunnuntaina Esko kuskasi vieraita Losikiton kirkkoon ja kävi hakemassakin heidät sieltä.
Marjo paistoi kotona leipää. Illalla päätimme laittaa ensimmäitä kertaa takkaan tulen. Se osoittautuikin aika kovaksi hommaksi. Puut eivät millään meinanneet syttyä, kytivät vaan vähän aikaa, mutta lopulta kuitenkin syttyivät ja paloivat ihan nätisti. Joten päätimme viikon mukavasti takkatulen loimussa.

6 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Tartteko yöllä villasukat jalkaan?
Siellä ei taida olla taloissa mitään lämmitystä.

Esko ja Marjo kirjoitti...

Vielä ei ole villasukkia tarvittu tavalliset on riittäneet,

Juha kirjoitti...

No ... eilissä päivänä laski lämpötila täällä Suomessa 24 astetta! Eli ensin oli + 32 C ja sitten alkoi salamoida ja tulla rakeita ... puut huojuivat uhkaavasti ja sitten ... alkoi sataa ja sitä on riittänyt nyt jo yli vuorokauden. Mittarissa on + 8 C. Eli kyllä tekisi mieli lähteä sinne Tansaniaan lämmittelemään! T. Juha

Esko ja Marjo kirjoitti...

Täällä säätyyppi ei onneksi paljon vaihtele.

Sirkku kirjoitti...

Oleksä, Juha, oikeesti harkinnut lämmittelyreissua Tansaniaan? Nyt ois tod. näk. majoituskin kunnossa?

Juha kirjoitti...

Kyllä Tansania on koko ajan mielessä ... tai kuten Jan-Erik sanoi, että sydämessä. Viimeksi oltiin tammikuussa siellä. Nyt pitäisi vaan malttaa odottaa taas vähän aikaa ...